Філе курки на сковороді
Посмажити філе курки рекомендуємо тоді, коли вечеря потрібно приготувати буквально за 15 хвилин. Технологія настільки проста, що їй реально навчити навіть школяра, не кажучи вже про дорослому голодному чоловікові. Навчіть чоловіка рецептом, і він 1000 раз скаже вам «спасибі».
Якщо вмочити відбите філе в яйце, а потім у панірувальні сухарі і обсмажити, вийде смачний і рум’яний шніцель.
Філе курки деякі господині заздалегідь маринують. Відбивають шматочки, змащують майонезом, додають трохи будь-яких приправ, лимонного соку або зубчик часнику. Потім кладуть заготовки в пластиковий харчової контейнер і смажать у міру «голодности». Заготівля не псується від 1 до 3 днів, залежно від маринаду. Але якщо маринувати філе не хочете, спробуйте найпростіший варіант його приготування.
Необхідні інгредієнти:
- куряче філе – 300 г;
- рослинна олія;
- сіль, перець за смаком.
Як готувати:
- Шматочки філе відбиваємо тонко (до 0,5 см завтовшки). М’ясо не розлетиться на волокна, якщо ви не полінуєтеся і обернути його в харчову плівку, а тільки потім будете стукати по ньому молоточком.
- Розігріваємо сковорідку, виливаємо на неї масло.
- У нього кладемо присоленное, поперченное філе.
- Обсмажуємо його з двох боків до рум’яної скоринки.
Викладаємо філе на велике плоске блюдо.
Поки обсмажуєте курку, можна покласти в мікрохвильову піч картоплю в мундирах, вимитий і почищений від бруду залізною щіткою. Запікайте його 4 – 5 хвилин і гарнір буде готовий. Залишиться сервірувати вечерю. На порційні тарілки викладемо філе, а поруч картоплю, порізану на дві частини. У центр кожної поріжемо по шматочку вершкового масла. Воно розтане, перетворивши м’якоть картоплі в ніжне пюре. Прикрасимо його кропом і з’їмо, смакуючи і насолоджуючись.