Як посмажити курку на сковороді – 7 смачних рецептів

Без додавання олії

Прихильники ЗСЖ не люблять смажену їжу в принципі. Але якщо в приготуванні не використовувати м’ясо, вийде відмінна здорова їжа. Адже курка – живе джерело швидкозасвоюваного білка – головного будівельника м’язів і джерела енергії. Правда, без сковорідки-гриль м’ясо аля-стейк з курки буде приготувати проблематично. Але чому не спробувати?

На сковорідці-гриль процес смаження значно спрощується, а заодно, стейки набувають апетитні смужки.

Що нам знадобиться:

  • філе курячої грудки;
  • суміш перців (рожевого, білого, чорного);
  • соєвий соус – 30 мл;
  • апельсиновий сік – 100 мл

Інструкція по приготуванню:

  • Для початку гарненько відбиваємо філе курки. Товщина стейка не повинна перевищувати 0, 5 см.
  • Змішуємо соєвий соус, апельсиновий сік і перець.
  • Кожен шматочок занурюємо в маринад і залишаємо просочуватися на 40 – 60 хвилин.
  • Розігріваємо сковорідку і змащуємо половинкою сирої картоплі. Вогонь нам потрібен середній, інакше м’ясо підгорить.
  • Укладемо стейки в підготовлену ємність і підрум’янимо з двох сторін до скоринки.

Подаємо з часточками сирих овочів і легким соусом на основі йогурту, м’яти і свіжого огірка.

Або приготуйте пряний соус. Для цього в грецький йогурт додаємо дрібно порізані оливки (2 шт.) і будь-яку зелень. Будь-які варіанти привнесуть свіжі нотки у смак цього незвичайного страви з грудки.

Дивіться також:  Плов зі свининою в мультиварці – 6 рецептів приготування
Прокрутка до верху