Без додавання олії
Прихильники ЗСЖ не люблять смажену їжу в принципі. Але якщо в приготуванні не використовувати м’ясо, вийде відмінна здорова їжа. Адже курка – живе джерело швидкозасвоюваного білка – головного будівельника м’язів і джерела енергії. Правда, без сковорідки-гриль м’ясо аля-стейк з курки буде приготувати проблематично. Але чому не спробувати?
На сковорідці-гриль процес смаження значно спрощується, а заодно, стейки набувають апетитні смужки.
Що нам знадобиться:
- філе курячої грудки;
- суміш перців (рожевого, білого, чорного);
- соєвий соус – 30 мл;
- апельсиновий сік – 100 мл
Інструкція по приготуванню:
- Для початку гарненько відбиваємо філе курки. Товщина стейка не повинна перевищувати 0, 5 см.
- Змішуємо соєвий соус, апельсиновий сік і перець.
- Кожен шматочок занурюємо в маринад і залишаємо просочуватися на 40 – 60 хвилин.
- Розігріваємо сковорідку і змащуємо половинкою сирої картоплі. Вогонь нам потрібен середній, інакше м’ясо підгорить.
- Укладемо стейки в підготовлену ємність і підрум’янимо з двох сторін до скоринки.
Подаємо з часточками сирих овочів і легким соусом на основі йогурту, м’яти і свіжого огірка.
Або приготуйте пряний соус. Для цього в грецький йогурт додаємо дрібно порізані оливки (2 шт.) і будь-яку зелень. Будь-які варіанти привнесуть свіжі нотки у смак цього незвичайного страви з грудки.