Як смачно посмажити курку з картоплею на сковороді
Любителі ситної їжі, які не хочуть рахувати калорії, просто зобов’язані побалувати себе картоплею, засмаженим з шматочками курки. Не забудьте додати до нього трохи томату для гостроти, болгарського перцю – для аромату, і моркви з цибулею – для соковитості. Коли овочів немає – не біда. Пропонуємо простий варіант, але не менш апетитний.
Легку «вершковість» додасть страві шматочок топленого масла, доданий в самому кінці обсмажування. А любителям сміливих експериментів, рекомендуємо приправити страву трикутником плавленого сиру зі смаком шинки.
Повний список інгредієнтів:
- картопля – 4 – 5 середніх бульб;
- морква і цибуля – 1 ш.;
- курка (стегна, філе) – 500 г;
- рослинна олія – 50 мл;
- сіль, приправи за смаком.
Як будемо готувати:
- Курку наріжемо невеликими шматочками, а цибулю та моркву – невеликими кубиками.
- Картоплю очистимо і порубаємо довільно.
- Обсмажимо на сильному вогні курятину і додамо до неї овочі.
- На першому етапі обсмажуємо все на сильному вогні, поки знизу не утворюється приємна скоринка.
- Потім зменшуємо вогонь і смажимо все разом на слабкому вогні до м’якості картоплі і м’яса.
Якщо боїтеся, що страва не просмажиться, додайте трохи води (приблизно чверть склянки) і протушкувати під кришкою. Хоча необхідності в цьому зазвичай не виникає: курка і картоплю виділяють соки, і в них все протушивается швидко.
Подаємо страву з бородінським хлібом, овочами і зеленню. Ідеально доповнювати його домашніми солоними: малосолоний оселедець, скумбрія поєднуються з таким вечерею вельми гармонійно. Не забудьте запропонувати їдцям сметану або будь-який інший соус.
Курка доступна, легка в приготуванні і прекрасно «пристосовується» до інших компонентів. Обсмажуйте її з овочами, грибами, додайте до неї сир – завжди вийде нова варіація, і м’ясо ніколи не набридне. Робіть солянки з капустою, маслинами і оливками, тушкуйте курятину з томатами і беконом, смажте, варіть на пару і запікайте… Впевнені, що курка ще відкриється вам з нової сторони і займе коронне перше місце у вашому сімейному раціоні.