Як посмажити рибу – 10 смачних рецептів

Як посмажити рибу на сковороді з хрусткою скоринкою

Обов’язково включіть поради та рекомендації представленого рецепти в свою кулінарну скарбничку.

Список продуктів:

  • свіжий короп (інша риба) — від 700 г;
  • петрушка;
  • борошно — 60 г;
  • масло (пісне вершкове);
  • сіль, звичайний цукор, суміш перців;
  • лимон.

Технологія приготування:

  • Рибу очищаємо від луски, відрізаємо голову, хвіст і плавники, видаляємо нутрощі, добре моєму продукт.
  • Для посилення смаку риби влаштовуємо їй особливі «водні процедури». Вливаємо в широкий таз холодну рідину, додаємо сіль і звичайний цукор (на 1 літр — по 1,5 ложки спецій). Поміщаємо тушку на 20 хвилин у «цілющий» склад. Кількість розчину залежить від розміру карпа.
  • Дістаємо рибу з води, ретельно просушуємо паперовими серветками зовні і всередині. Тепер робимо на боках тушки за два неглибоких хрестоподібних розрізу, втираємо в них мелений перець і суміші трав. Перед тепловою обробкою ніколи не поливаємо сиру рибу соком лимона! Цей плід «дружить» виключно з готовим продуктом.
  • Нагріваємо сковороду з рослинним жиром, паніруємо тушку в борошні і стряхиваем зайву частину сипучого складу.
  • Викладаємо коропа в гаряче масло, підсмажуємо до утворення щільної скоринки і потім перевертаємо рибу.
  • Додаємо в посуд вершковий жир. Коли він спіниться, стане коричневим, видавлюємо сік половини лимона і посипаємо блюдо нарубаної петрушкою. Отриманий соус відомий під назвою «чорне масло».

Викладаємо рибу з хрусткою скоринкою на блюдо, поливаємо ароматним складом прямо зі сковороди і насолоджуємося незвичайним смаком приготованого карпа.

Дивіться також:  Куряча грудка у вершковому соусі – 9 рецептів приготування філе
Прокрутка до верху