Як посмажити рибу на сковороді з хрусткою скоринкою
Обов’язково включіть поради та рекомендації представленого рецепти в свою кулінарну скарбничку.
Список продуктів:
- свіжий короп (інша риба) — від 700 г;
- петрушка;
- борошно — 60 г;
- масло (пісне вершкове);
- сіль, звичайний цукор, суміш перців;
- лимон.
Технологія приготування:
- Рибу очищаємо від луски, відрізаємо голову, хвіст і плавники, видаляємо нутрощі, добре моєму продукт.
- Для посилення смаку риби влаштовуємо їй особливі «водні процедури». Вливаємо в широкий таз холодну рідину, додаємо сіль і звичайний цукор (на 1 літр — по 1,5 ложки спецій). Поміщаємо тушку на 20 хвилин у «цілющий» склад. Кількість розчину залежить від розміру карпа.
- Дістаємо рибу з води, ретельно просушуємо паперовими серветками зовні і всередині. Тепер робимо на боках тушки за два неглибоких хрестоподібних розрізу, втираємо в них мелений перець і суміші трав. Перед тепловою обробкою ніколи не поливаємо сиру рибу соком лимона! Цей плід «дружить» виключно з готовим продуктом.
- Нагріваємо сковороду з рослинним жиром, паніруємо тушку в борошні і стряхиваем зайву частину сипучого складу.
- Викладаємо коропа в гаряче масло, підсмажуємо до утворення щільної скоринки і потім перевертаємо рибу.
- Додаємо в посуд вершковий жир. Коли він спіниться, стане коричневим, видавлюємо сік половини лимона і посипаємо блюдо нарубаної петрушкою. Отриманий соус відомий під назвою «чорне масло».
Викладаємо рибу з хрусткою скоринкою на блюдо, поливаємо ароматним складом прямо зі сковороди і насолоджуємося незвичайним смаком приготованого карпа.