Мойва, смажена в борошні
А тепер дізнаємося, як смачно посмажити рибу, щоб забезпечити сімейний сніданок або вечерю корисним і ситним блюдом.
Перелік інгредієнтів:
- олія (соняшникова чи оливкова);
- борошно — 100 г;
- мойва — 500 г;
- сіль, перець.
Поетапне приготування:
- Самий трудомісткий процес — чистка риби. Надягаємо рукавички — і вперед! Не забуваємо мойву випатрати, витягти з голів зябра. Хтось просто відрізає цю частину тушки, але це значить позбавити себе «хрусткого» задоволення. Вирішуйте самі, як вчинити.
- Митий рибу ретельно просушуємо серветками і обвалюють у борошні, з’єднаної з перцем і сіллю. Обсмажуємо тушки до апетитної скоринки на гарячій сковороді з маслом.
Готову мойву залишаємо на паперових рушниках, позбавляючи від зайвого жиру. Подаємо до столу і «хрустим» на здоров’я!