Хріновий квас
Чудовий варіант напою, який допоможе втамувати спрагу, а також ідеально підійде для окрошки.
Інгредієнти:
- тертий хрін – 110 г;
- сухарі – 820 г житні;
- цукор – 2 ст. ложки;
- вода – 4050 мл окропу;
- пшоно – 50 г;
- дріжджі – 0,5 упаковки сухих;
- родзинки – 50 г;
- мед – 110 мл
Приготування:
- Сухарі залити окропом. Відставити на три години. Процідити.
- Насипати дріжджі. Накрити марлею. Дати п’ять годин для бродіння. Потім нагріти і додати мед з хріном. Розмішати.
- Насипати родзинки, цукор і пшоно. Перемішати. Перелити в бутель. Закупорити.
- Настояти два дні і процідити.