Як правильно приготувати хрін в домашніх умовах?

Хріновий квас

Чудовий варіант напою, який допоможе втамувати спрагу, а також ідеально підійде для окрошки.

Інгредієнти:

  • тертий хрін – 110 г;
  • сухарі – 820 г житні;
  • цукор – 2 ст. ложки;
  • вода – 4050 мл окропу;
  • пшоно – 50 г;
  • дріжджі – 0,5 упаковки сухих;
  • родзинки – 50 г;
  • мед – 110 мл

Приготування:

  • Сухарі залити окропом. Відставити на три години. Процідити.
  • Насипати дріжджі. Накрити марлею. Дати п’ять годин для бродіння. Потім нагріти і додати мед з хріном. Розмішати.
  • Насипати родзинки, цукор і пшоно. Перемішати. Перелити в бутель. Закупорити.
  • Настояти два дні і процідити.
Дивіться також:  Як швидко зварити картоплю в мікрохвильовці? 6 рецептів і способів