Як правильно приготувати хріновуху?
Ця настоянка ще в стародавні часи славилася не тільки смаком, а й корисними властивостями. Відродити традиції наших предків, приготувавши чудовий напій.
Інгредієнти:
- горілка – 550 мл;
- гірчиця в зернах – 1 ч. ложка;
- мед – 1 ч. ложка рідкого;
- лимонний сік – 2 ст. ложки;
- хрін – корінь.
Приготування:
- Відправити в м’ясорубку корінь. Подрібнити.
- Мед залити соком. Додати гірчицю. Змішати з хріном.
- Залити горілкою. Можна використовувати самогон. Закрити кришкою. Струсити. Залишити в теплі на четверо діб. Один раз на добу струшувати.
- Пропустити настойку через марлю, потім через вату. Якщо на бутель, де знаходиться напій, не буде потрапляти сонце, то він може зберігатися до трьох років.