Як правильно приготувати хрін в домашніх умовах?

Як правильно приготувати хріновуху?

Ця настоянка ще в стародавні часи славилася не тільки смаком, а й корисними властивостями. Відродити традиції наших предків, приготувавши чудовий напій.

Інгредієнти:

  • горілка – 550 мл;
  • гірчиця в зернах – 1 ч. ложка;
  • мед – 1 ч. ложка рідкого;
  • лимонний сік – 2 ст. ложки;
  • хрін – корінь.

Приготування:

  • Відправити в м’ясорубку корінь. Подрібнити.
  • Мед залити соком. Додати гірчицю. Змішати з хріном.
  • Залити горілкою. Можна використовувати самогон. Закрити кришкою. Струсити. Залишити в теплі на четверо діб. Один раз на добу струшувати.
  • Пропустити настойку через марлю, потім через вату. Якщо на бутель, де знаходиться напій, не буде потрапляти сонце, то він може зберігатися до трьох років.
Дивіться також:  Хачапурі з сиром – 7 рецептів, як приготувати на сковороді або в духовці