Як правильно смажити картоплю на сковороді?

Смажена картопля «по-селянськи»

Страва на швидку руку, але разом з тим ситне, дуже «теплий» навчилися готувати в селах. В пору збирання врожаю, коли часу на приготування мало, воно споконвіку виручає господинь. А паралельно допомагає пустити в справу некондиційну картоплю дрібного розміру, яка довго не зберігається.

Можна відварити картоплю заздалегідь — залишиться тільки обсмажити його на великий сковорідці з цибулею і сіллю.

Для приготування нам знадобиться:

  • картопля дрібний — 1 кг;
  • цибуля — 2 шт.;
  • сіль — за смаком;
  • рослинна олія — за смаком;

Дрібну картоплю ретельно промиємо, очистивши від бруду твердою щіткою. У великій каструлі закип’ятимо воду, відваримо картоплю «в мундирах» і дамо йому охолонути. Далі треба вирішувати вам: хто-то любить картоплю з шкіркою, а хто не лінується, зчищаючи шкірку. Смак буде різним, але і той, і інший варіант — дуже смачні.

Далі картоплю ріжемо на 2 частини. Ріпчасту цибулю подрібнюємо на кубики, пасеруємо до золотистого кольору на сковороді в рослинному маслі. Додаємо до цибулі картопля, смажимо все разом до золотистої скоринки. Готову страву виділяє чарівні аромати і манить їдців. Подаємо із зеленню, соліннями, соліннями — всім, що є в будинку. Картопля по-селянськи самодостатня, ситна, не вимагає доповнень у вигляді стейків, а ще вона смачна в холодному вигляді.

Якщо раптом залишки вечері з невідомої причини вціліли, з ранку залийте їх яйцями, додайте болгарський перець, часник і томати — отримаєте оригінальний сніданок.

Дивіться також:  Сир моцарела: як приготувати в домашніх умовах. 6 рецептів страв з сиром моцарелла
Прокрутка до верху