Як приготувати борщ: холодний, гарячий – 11 рецептів

На квасі

  • огірок — 2;
  • редис — 3;
  • картопля — 2;
  • пучок пір’я зеленої цибулі;
  • буряк — 2;
  • оцет — 1 ст. л.;
  • кріп, петрушка — декілька гілочок;
  • яйця варені — 2;
  • сіль, перець;
  • квас — 1-2 склянки;
  • сметана.

Відварюємо картоплю.

Поки він вариться, підготуємо буряк: промиємо, чистимо, ділимо середніми кубиками. В окремій каструлі складаємо буряк, заливаємо водою так, щоб вона піднімалася над овочевими кубиками на пару сантиметрів. Вливаємо оцет. Варимо.

Ріжемо кубиком огірки, редис. Зелень дрібно рубаємо. Всі подрібнені продукти складаємо в одну миску.

Готову картоплю і яйця ріжемо кубиком, схожим за розміром на попередні подрібнені овочі. Відправляємо в миску з овочами і зеленню.

Буряковий відвар разом з буряком остудити трохи, з’єднати з квасом і трохи перемішати.

Заздалегідь подрібнені овочі і зелень перемішуємо, складаємо в порціонну супницю і заливаємо відваром з буряком. Заправляємо сметаною і подаємо до столу.

Дивіться також:  Рецепт торта «Чорний ліс»
Прокрутка до верху