На квасі
- огірок — 2;
- редис — 3;
- картопля — 2;
- пучок пір’я зеленої цибулі;
- буряк — 2;
- оцет — 1 ст. л.;
- кріп, петрушка — декілька гілочок;
- яйця варені — 2;
- сіль, перець;
- квас — 1-2 склянки;
- сметана.
Відварюємо картоплю.
Поки він вариться, підготуємо буряк: промиємо, чистимо, ділимо середніми кубиками. В окремій каструлі складаємо буряк, заливаємо водою так, щоб вона піднімалася над овочевими кубиками на пару сантиметрів. Вливаємо оцет. Варимо.
Ріжемо кубиком огірки, редис. Зелень дрібно рубаємо. Всі подрібнені продукти складаємо в одну миску.
Готову картоплю і яйця ріжемо кубиком, схожим за розміром на попередні подрібнені овочі. Відправляємо в миску з овочами і зеленню.
Буряковий відвар разом з буряком остудити трохи, з’єднати з квасом і трохи перемішати.
Заздалегідь подрібнені овочі і зелень перемішуємо, складаємо в порціонну супницю і заливаємо відваром з буряком. Заправляємо сметаною і подаємо до столу.