Холодний борщ з яловичиною
Холодний борщ буде ще ситніше, якщо додати в нього м’ясо.
- яловича вирізка — 200 гр;
- буряк — 150 гр;
- картопля — 100 гр;
- редис — 100 гр;
- огірки — 150 гр;
- цибуля-порей — 100 гр;
- яйце варене — 4;
- гірчиця — 10 мл;
- кефір — 300 мл;
- сіль.
Овочі гарненько обполіскуємо від землі та сміття. Обполіскуємо зелень.
М’ясо промиваємо і ставимо варитися. Яловичина вариться досить довго, щоб вона стала ніжною та м’якою, готуємо близько 40 хвилин після закипання. Не забуваємо знімати пінні пластівці. Трохи підсолюємо бульйон.
Окремо ставимо варитися цілісний очищений картопля.
Тим часом ріжемо середнім кубиком овочі і варені яйця. Коли м’ясо і картопля отварятся, їх також подрібнюємо. Всі з’єднуємо разом, заправляємо гірчицею і кефіром і дуже добре перемішуємо. Пробуємо на смак, при необхідності додаємо трохи солі.