Борщ, як у дитячому садку
- 2 буряків;
- 5-7 середніх картоплин;
- 2,5 л води;
- 2 яйця;
- 2 огірки невеликі;
- пучок зелені (будь, пропонуємо взяти по кілька гілочок шпинату і пір’я зеленого лука).
Картоплю і буряк очищаємо. Буряк ріжемо на половинки, щоб було зручно терти на дрібній тертці.
Воду, ставимо на вогонь заздалегідь. Якщо любите густий борщ — можна взяти буквально на півлітра менше води, якщо рідкий — то візьміть трохи більше. Опускаємо картоплини (цілими) у окріп, терту буряк. Варимо до повної готовності картоплі, тобто 15-20 хвилин.
Поки варяться овочі, відварюємо яйця — після закипання варимо хвилин 8. Ріжемо овочі, які не будуть оброблятись термічно — огірочки дрібним кубиком, рубаємо зелень. Яйце ріжемо кубиком.
До цього часу картоплю повинен бути готовий, і його потрібно викласти в окреме блюдо. Коли трохи охолоне, ріжемо середнім кубиком.
Буряковий відвар залишаємо охолонути. Для прискорення цього процесу можна взяти широку миску, наповнити крижаною водою і поставити каструлю так, щоб вона покривалася водою на ⅔ висоти.
Коли відвар охолоне, додаємо в нього зелень, овочі, солимо за смаком. Даємо настоятися близько півгодини в холодильній камері.
Яйця можна покласти перед подачею в каструлю або розкласти по порційних тарілочках.