Як приготувати борщ: холодний, гарячий – 11 рецептів

Класичний холодний борщ

Складові:

  • бульйон (овочевий або курячий) — 1,5 л;
  • буряк з бадиллям — 2 одиниці;
  • морква велика — 2 одиниці;
  • часникові часточки — 2;
  • винний оцет — 2 ст. л.;
  • сіль, перець мелений.

Сервірування страви:

  • огірок;
  • яйце варене;
  • зелень;
  • сметана.

Овочі добре промиємо, не очищаємо. Буряк і моркву загортаємо в подвійний шар фольги. Можна додати по щіпці пряних трав, наприклад, розмарину. Розігріваємо духовку до 200 градусів, запікаємо протягом години. Таким способом зберігається насичений колір і смак овочів.

Після даємо охолонути спочатку у фользі, потім без неї. Очищаємо, ріжемо дрібними кубиками моркву, буряк тремо.

Бадилля дрібно рубаємо, а кілька самих молодих листочків — ріжемо тоненькою смужкою, часник — дрібним кубиком.

Заздалегідь підготовлений бульйон доводимо до кипіння, додаємо оцет. Викладаємо нарізані стебла бадилля, перемішуємо і готуємо п’ять хвилин. Потім викладаємо порізані листя і часник, готуємо ще кілька хвилин. Потім додаємо моркву і буряк, перець і сіль, варимо ще кілька хвилин. Наполягаємо протягом 1-2 годин, перед подачею охолоджуємо в холодильнику.

Розкладаємо борщ по тарілках, зверху кладемо ложку сметани, на неї — часточку яйця, тонкі кільця огірки, січену зелень.

На замітку. Буряк рекомендується використовувати молоду (по можливості).

Дивіться також:  Рецепт краснодарського соусу
Прокрутка до верху