Рецепт на кефірі
Борщ на кефірі дуже нагадує стандартну окрошку.
- огірки свіжі — 350 гр;
- буряк — 350 гр;
- кефір — 1 л;
- вода — 250 гр;
- кріп — 30 гр;
- пір’я цибулі — 30 гр;
- часникові часточки — 3;
- сіль, перець.
Буряк відварити, почистити, крупно натерти. Залити водою і кефіром, посолити і поперчити. Видавити часник. Все гарненько перемішати.
Зелень ретельно змити і дрібно нарізати, викласти в холодник.
Огірок натерти або нарізати дрібним кубиком — як більше подобається. Змішуємо з борщем. Відправляємо в холодильну камеру охолодитися.
На замітку. Замість води можна використовувати газовану воду.