Як приготувати домашній чізкейк – рецепт з фото

Рецепт домашнього чізкейку

Час приготування – 40 хвилин
Кількість порцій – 8 шматочків

Знадобляться такі інгредієнти:

  • • Сир – 600 г
  • • Плавлений сир – 400 г
  • • Цукор – 5 ст. л.
  • • Вершкове масло – 100 г
  • • Курячі яйця – 2 шт
  • • Пісочне печиво – 400 г
  • • Сіль – за смаком
  • • Ванільний цукор

Спосіб приготування:

Для початку зробимо корж. Печиво пропускаємо через м’ясорубку або кришимо руками. Якщо будуть попадатися великі шматочки – це лише додасть яскравість смаку. До печінкою додаємо ложку цукру і розм’якшене вершкове масло. Ретельно перемішуємо до утворення тіста.

Для випікання використовуємо суворо роз’ємну форму, яку змащуємо невеликою кількістю масла. Можна трохи посипати манкою або борошном. З отриманого тіста робимо підставу, поставивши його запікатися на 10 хвилин у духовку, виставивши температуру 180 градусів. На дно форми покласти пергаментний папір.

Готуємо сиркову масу. Для цього з’єднуємо плавлений сир, сир, цукор, що залишився, яйця і ванільний цукор. Для пікантності можна додати цедру лимона. Змішуємо всі інгредієнти за допомогою вилки, намагаючись створити максимальну однорідність.

На вже підрум’янений корж викладаємо сир, злегка вирівнюємо і ставимо в духовку на 160 градусів. Стежимо за готовністю десерту. Часу буде потрібно приблизно 30 хвилин.

Для охолодження чізкейк можна поставити в холодильник. Зверху укласти фрукти або посипати шоколадом.

Пиріг вийде ніжним і дуже смачним!

Дивіться також:  Курячий суп в мультиварці – 8 рецептів, як приготувати смачний суп