Рецепт домашнього чізкейку
Час приготування – 40 хвилин
Кількість порцій – 8 шматочків
Знадобляться такі інгредієнти:
- • Сир – 600 г
- • Плавлений сир – 400 г
- • Цукор – 5 ст. л.
- • Вершкове масло – 100 г
- • Курячі яйця – 2 шт
- • Пісочне печиво – 400 г
- • Сіль – за смаком
- • Ванільний цукор
Спосіб приготування:
Для початку зробимо корж. Печиво пропускаємо через м’ясорубку або кришимо руками. Якщо будуть попадатися великі шматочки – це лише додасть яскравість смаку. До печінкою додаємо ложку цукру і розм’якшене вершкове масло. Ретельно перемішуємо до утворення тіста.
Для випікання використовуємо суворо роз’ємну форму, яку змащуємо невеликою кількістю масла. Можна трохи посипати манкою або борошном. З отриманого тіста робимо підставу, поставивши його запікатися на 10 хвилин у духовку, виставивши температуру 180 градусів. На дно форми покласти пергаментний папір.
Готуємо сиркову масу. Для цього з’єднуємо плавлений сир, сир, цукор, що залишився, яйця і ванільний цукор. Для пікантності можна додати цедру лимона. Змішуємо всі інгредієнти за допомогою вилки, намагаючись створити максимальну однорідність.
На вже підрум’янений корж викладаємо сир, злегка вирівнюємо і ставимо в духовку на 160 градусів. Стежимо за готовністю десерту. Часу буде потрібно приблизно 30 хвилин.
Для охолодження чізкейк можна поставити в холодильник. Зверху укласти фрукти або посипати шоколадом.
Пиріг вийде ніжним і дуже смачним!