Як приготувати філе індички – 10 смачних рецептів

Філе індички в соусі

Якщо у приготуванні індичого філе не використовувати достатню кількість соусу, то воно може вийти занадто сухим на смак. В цьому і полягає основний секрет особливо смачного страви.

  • 700 г м’яса індички;
  • 250 г оливкової м’яса;
  • 1.5 ст. л. свіжого соку лимона;
  • 1 цибулина;
  • 3 часникових зубки;
  • орегано, сіль, мелений чорний перець, кмин, лавровий лист.

Приготування:

  • В першу чергу займіться приготуванням соусу, для чого в глибокій мисці змішайте оливкова олія, свіжовичавлений лимонний сік, сухі трави, сіль і перець.
  • Цибулину наріжте найтоншими півкільцями і теж додайте в соус. Добре перемішайте.
  • Обмитий і просушений шматок філе укладіть в каструлю відповідного розміру, зверху залийте підготовленим соусом, накрийте кришкою і маринуйте в холодильнику близько 8-12 годин. При необхідності час можна скоротити до 2-3 годин, але дуже небажано, так як м’ясо не встигне просочитися ароматами трав.
  • Укладіть промаринований шматок в глибоке деко, зверху залийте залишками соусу. Затягніть верх фольгою і запікайте близько 30-40 хвилин в духову печі (200°С).
  • Щоб отримати невелику скориночку, зніміть фольгу, змастіть поверхню м’ясного шматка соусом і залиште в духовці ще хвилин на п’ять–десять.

Дивіться також:  Страви на мангалі – 13 рецептів приготування