Філе індички в соусі
Якщо у приготуванні індичого філе не використовувати достатню кількість соусу, то воно може вийти занадто сухим на смак. В цьому і полягає основний секрет особливо смачного страви.
- 700 г м’яса індички;
- 250 г оливкової м’яса;
- 1.5 ст. л. свіжого соку лимона;
- 1 цибулина;
- 3 часникових зубки;
- орегано, сіль, мелений чорний перець, кмин, лавровий лист.
Приготування:
- В першу чергу займіться приготуванням соусу, для чого в глибокій мисці змішайте оливкова олія, свіжовичавлений лимонний сік, сухі трави, сіль і перець.
- Цибулину наріжте найтоншими півкільцями і теж додайте в соус. Добре перемішайте.
- Обмитий і просушений шматок філе укладіть в каструлю відповідного розміру, зверху залийте підготовленим соусом, накрийте кришкою і маринуйте в холодильнику близько 8-12 годин. При необхідності час можна скоротити до 2-3 годин, але дуже небажано, так як м’ясо не встигне просочитися ароматами трав.
- Укладіть промаринований шматок в глибоке деко, зверху залийте залишками соусу. Затягніть верх фольгою і запікайте близько 30-40 хвилин в духову печі (200°С).
- Щоб отримати невелику скориночку, зніміть фольгу, змастіть поверхню м’ясного шматка соусом і залиште в духовці ще хвилин на п’ять–десять.