Рецепт Голубці в соусі по-домашньому
Час виготовлення: 1 годину 40 хвилин.
Кількість порцій: 8 шт.
Для цієї страви знадобляться:
- Капуста – 1 качан
- Фаршу – 800 г
- Цибулини – 4 шт.
- Морква – 1 шт.
- Болгарський перчик – 1 шт.
- Сметанка – 3 ложечки
- Рису – 1 стакан
- Сіль і перчик за смаком
- Часник
Як приготувати голубці в соусі по-домашньому
- Набираємо в глибоку каструлю воду і доводимо її до кипіння.
- Капусту очистити від поганих верхніх листів і вирізаємо качан.
- Киплячу воду солимо і кладемо в неї капусту, варимо протягом 3-4 хвилин.
- Після закінчення часу капусту перекладаємо на друшляк і даємо стекти воді.
- Капустяне листя вже будуть м’якими, що дозволить добре загортати голубці.
- Рис необхідно відварити у трохи присоленной воді до напівготовності.
- Потім добре його промити і змішати з фаршем.
- Дві цибулини нарізаємо невеликими кубиками і додаємо до фаршу.
- Фарш добре солимо, перчимо й перемішуємо.
- Остигнула капусту розкладаємо на листочки і з кожного листочка бажано зрізати ущільнення на стеблах.
Беремо готовий капустяний, лист викладаємо ближче до краю ложку фаршу і починаємо загорнути рулетом. Зробивши один оборот, підгинаємо всередину краю капустяного листа та закручуємо вже до кінця.- Таким чином, загортаємо все капустяні листи, поки не закінчиться весь фарш.
- Готові голубці перекладаємо в глибоке деко і готуємо соус.
- Для цього залишився цибулю нарізаємо півкільцями.
- Болгарський перчик чистимо від насіння і ріжемо маленькими кубиками.
- Моркву і часник натираємо на крупній тертці.
- І всі ці овочі обсмажуємо в глибокій сковороді з незначною кількістю олії до повної готовності.
- Коли овочі обсмажаться, додати в них воду, в якій подваривался качан капусти.
- Кількість води залежить від вашого листа, необхідно покрити голубці трохи більше половини.
- Добре солимо, перчимо і тушкуємо протягом 10 хвилин.
- Потім додаємо сметану і тушкуємо ще 3 хвилини.
- Готовий соус виливаємо на голубці, овочі вирівнюємо по всій поверхні.
- І ставимо в духовку, підігріту до 170 градусів на 45 хвилин.
- Голубці можна подавати як самостійне гаряче блюдо, полив їх сметаною, так і з гарніром, наприклад з картопляним пюре.
Сторінки: 1 2