Як приготувати голубці у соусі

Рецепт Голубці в соусі по-домашньому

Час виготовлення: 1 годину 40 хвилин.
Кількість порцій: 8 шт.

Для цієї страви знадобляться:

  • Капуста – 1 качан
  • Фаршу – 800 г
  • Цибулини – 4 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Болгарський перчик – 1 шт.
  • Сметанка – 3 ложечки
  • Рису – 1 стакан
  • Сіль і перчик за смаком
  • Часник

Як приготувати голубці в соусі по-домашньому

  • Набираємо в глибоку каструлю воду і доводимо її до кипіння.
  • Капусту очистити від поганих верхніх листів і вирізаємо качан.
  • Киплячу воду солимо і кладемо в неї капусту, варимо протягом 3-4 хвилин.
  • Після закінчення часу капусту перекладаємо на друшляк і даємо стекти воді.
  • Капустяне листя вже будуть м’якими, що дозволить добре загортати голубці.
  • Рис необхідно відварити у трохи присоленной воді до напівготовності.
  • Потім добре його промити і змішати з фаршем.
  • Дві цибулини нарізаємо невеликими кубиками і додаємо до фаршу.
  • Фарш добре солимо, перчимо й перемішуємо.
  • Остигнула капусту розкладаємо на листочки і з кожного листочка бажано зрізати ущільнення на стеблах.

  • Беремо готовий капустяний, лист викладаємо ближче до краю ложку фаршу і починаємо загорнути рулетом. Зробивши один оборот, підгинаємо всередину краю капустяного листа та закручуємо вже до кінця.
  • Таким чином, загортаємо все капустяні листи, поки не закінчиться весь фарш.
  • Готові голубці перекладаємо в глибоке деко і готуємо соус.
  • Для цього залишився цибулю нарізаємо півкільцями.
  • Болгарський перчик чистимо від насіння і ріжемо маленькими кубиками.
  • Моркву і часник натираємо на крупній тертці.
  • І всі ці овочі обсмажуємо в глибокій сковороді з незначною кількістю олії до повної готовності.
  • Коли овочі обсмажаться, додати в них воду, в якій подваривался качан капусти.
  • Кількість води залежить від вашого листа, необхідно покрити голубці трохи більше половини.
  • Добре солимо, перчимо і тушкуємо протягом 10 хвилин.
  • Потім додаємо сметану і тушкуємо ще 3 хвилини.
  • Готовий соус виливаємо на голубці, овочі вирівнюємо по всій поверхні.
  • І ставимо в духовку, підігріту до 170 градусів на 45 хвилин.
  • Голубці можна подавати як самостійне гаряче блюдо, полив їх сметаною, так і з гарніром, наприклад з картопляним пюре.
Дивіться також:  Готуємо ліниві голубці з фаршем
Прокрутка до верху