З грибами
Каша з гороху з лісовими грибами – ще один варіант класичного рецепту. Така добавка дозволить зробити блюдо дуже ситним і поживним навіть без використання м’ясних продуктів. Якщо лісових грибів під рукою не виявилося, підійдуть печериці (380 м). Також береться: 4 ст. питної очищеної води, 2 ст. бобових, 4 ст. л. неароматного масла, 3 середніх білих цибулини, сіль.
- Лісові гриби попередньо відварюють, печериці відразу дрібно рубаються.
- Цибуля чиститься і шинкуется.
- Овоч обсмажується до рум’яності на добре розігрітому рослинному маслі. Якщо замінити його вершковим, то каша вийде ще більш калорійною і смачною.
- Коли цибуля підрум’яниться, до нього можна додавати гриби і продовжувати готування ще 12-15 хвилин.
- Заздалегідь вимочений кілька годин і промитий горох укладається у великий глиняний горщик.
- Зверху на крупу викладається піджарка з грибів і цибулі.
- Продукти заливаються водою, перемішуються, після чого ємність відправляється в жарку духовку на півгодини.
- Залишилося дістати горщик, посолити і при бажанні поперчити вміст. Далі посуд повертається до вже вимкнений остигає духовку ще на 10-15 хвилин.
Обід розкладається по тарілках і подається до столу.