Як приготувати горохову кашу?

З грибами

Каша з гороху з лісовими грибами – ще один варіант класичного рецепту. Така добавка дозволить зробити блюдо дуже ситним і поживним навіть без використання м’ясних продуктів. Якщо лісових грибів під рукою не виявилося, підійдуть печериці (380 м). Також береться: 4 ст. питної очищеної води, 2 ст. бобових, 4 ст. л. неароматного масла, 3 середніх білих цибулини, сіль.

  • Лісові гриби попередньо відварюють, печериці відразу дрібно рубаються.
  • Цибуля чиститься і шинкуется.
  • Овоч обсмажується до рум’яності на добре розігрітому рослинному маслі. Якщо замінити його вершковим, то каша вийде ще більш калорійною і смачною.
  • Коли цибуля підрум’яниться, до нього можна додавати гриби і продовжувати готування ще 12-15 хвилин.
  • Заздалегідь вимочений кілька годин і промитий горох укладається у великий глиняний горщик.
  • Зверху на крупу викладається піджарка з грибів і цибулі.
  • Продукти заливаються водою, перемішуються, після чого ємність відправляється в жарку духовку на півгодини.
  • Залишилося дістати горщик, посолити і при бажанні поперчити вміст. Далі посуд повертається до вже вимкнений остигає духовку ще на 10-15 хвилин.

Обід розкладається по тарілках і подається до столу.

Дивіться також:  Стейк зі свинини в духовці – 7 рецептів приготування
Прокрутка до верху