З додаванням сиру
- 200 гр сиру;
- 150 гр злив. масла;
- чверть стіл. л. цукру;
- 2 яйця;
- 1 ½ скл. борошна;
- ½ Чайн. л. соди;
- 250 гр твердого сиру;
- 1 стіл. л. сметани;
- 1-2 часникових зубка.
Масло розтопити і з’єднати з сиром, перемішати. В отриману масу влити гашену соду, цукор, вбити яйце і знову перемішати. Потім потроху просіяти борошно, поступово вмішуючи її в тісто. Залишити на кілька хвилин просочитися.
Тим часом підготувати начинку: часник дрібно порубати, сир натерти, все перемішати і додати сметану.
Тісто розділити на 2 кулі одного розміру. На одне коло викласти рівномірно начинку, прикрити другим шаром, защипати краї, змастити збитим яйцем і випекти на листі при 180 град. протягом 40-45 хвилин.