З чорниці
Кисіль з чорниці часто лікарі призначають дітям та дорослим у період розлади кишечника і при інших захворюваннях шлунка. Така ягода містить дубильні речовини, а також в ній багато інших корисних вітамінів і кислот.
Інгредієнти:
- 270 г чорниці;
- чотири ложки крохмалю;
- солодкий пісок за смаком;
- щіпка лимонної кислоти.
Спосіб приготування:
- Сотейник з чорницею і двома літрами води, поставте на плиту.
- Як тільки вміст каструлі закипить, процідіть ягоди, подрібніть їх блендером і поверніть в сотейник разом з підсолоджувачем і лимонною кислотою.
- Крохмальний порошок розбавте водою і як тільки ягідний відвар прокипить десять хвилин, влийте його в каструлю.
- Доведіть кисіль до кипіння і зніміть з плити.