Як приготувати кисіль – 10 рецептів

З чорниці

Кисіль з чорниці часто лікарі призначають дітям та дорослим у період розлади кишечника і при інших захворюваннях шлунка. Така ягода містить дубильні речовини, а також в ній багато інших корисних вітамінів і кислот.

Інгредієнти:

  • 270 г чорниці;
  • чотири ложки крохмалю;
  • солодкий пісок за смаком;
  • щіпка лимонної кислоти.

Спосіб приготування:

  • Сотейник з чорницею і двома літрами води, поставте на плиту.
  • Як тільки вміст каструлі закипить, процідіть ягоди, подрібніть їх блендером і поверніть в сотейник разом з підсолоджувачем і лимонною кислотою.
  • Крохмальний порошок розбавте водою і як тільки ягідний відвар прокипить десять хвилин, влийте його в каструлю.
  • Доведіть кисіль до кипіння і зніміть з плити.
Дивіться також:  Кава Бушидо (Bushido): види і опис, 3 рецепта приготування