Рецепт запікання з картоплею
Ситний короп з картоплею в духовці готується з:
- 1,5 кг риби;
- лимона;
- 250 мл сметани;
- 12 бульб картоплі;
- 150 г спецій.
У процесі створення апетитного страви:
- На підготовленої тушки робляться надрізи, щоб короп краще промариновался і пропікся. Після цього він гарненько натирається сіллю і спеціями з усіх боків, поливається соком половини лимона.
- Картоплю нарізають кругляком, які приправляються і подсаливаются.
- По листу, застеленному змащеній маслом фольгою, розподіляється шар картоплі.
- Картопляний пласт злегка змащують сметаною, по якій розподіляються цибульні кільця, здебільшого зосереджені в місці, де буде риба.
- У центрі картоплі на цибульну подушку викладається короп, після чого він добре обмазується сметаною.
- Випікається страву при температурі 190°C близько 40 хвилин.