Як приготувати коропа – 12 смачних рецептів

Рецепт запікання з картоплею

Ситний короп з картоплею в духовці готується з:

  • 1,5 кг риби;
  • лимона;
  • 250 мл сметани;
  • 12 бульб картоплі;
  • 150 г спецій.

У процесі створення апетитного страви:

  • На підготовленої тушки робляться надрізи, щоб короп краще промариновался і пропікся. Після цього він гарненько натирається сіллю і спеціями з усіх боків, поливається соком половини лимона.
  • Картоплю нарізають кругляком, які приправляються і подсаливаются.
  • По листу, застеленному змащеній маслом фольгою, розподіляється шар картоплі.
  • Картопляний пласт злегка змащують сметаною, по якій розподіляються цибульні кільця, здебільшого зосереджені в місці, де буде риба.
  • У центрі картоплі на цибульну подушку викладається короп, після чого він добре обмазується сметаною.
  • Випікається страву при температурі 190°C близько 40 хвилин.
Дивіться також:  Як варити брокколі: скільки часу варити свіжу та заморожену брокколі, в каструлі, пароварці і мультиварці
Прокрутка до верху