На овочевій подушці з грибами
Короп з овочами – прекрасне блюдо з дієтичного меню, для підготовки якого буде потрібно зовсім небагато продуктів.
Вони обов’язково знайдуться влітку на дачі, коли рибак принесе свій улов:
- короп вагою 1,5 – 2 кг;
- 2 болгарських перцю;
- цибулина;
- морква;
- 300 г печериць;
- ½ Лимона;
- оливкова олія, сіль і перець.
Готується страва наступним чином:
- Лимон нарізати слайсами.
- Тушка готується до запікання (очищається, солиться), після чого на одному боці робляться неглибокі надрізи, в які поміщається по лимонної часточці.
- Соком, що залишився цитруса поливається вся тушка.
- Цибулю нарізати кільцями, моркву – кружальцями, перець – смужками, гриби – пластинками.
- Гриби відварюють, а всі овочі пассеруются на сковороді разом з сіллю.
- На деко рівномірним шаром розподіляються підготовлені в попередньому кроці продукти, на які викладається риба.
- Вміст дека взбрызгивается маслом і випікається при 180°с близько 30 – 35 хвилин.