Як приготувати коропа – 12 смачних рецептів

На овочевій подушці з грибами

Короп з овочами – прекрасне блюдо з дієтичного меню, для підготовки якого буде потрібно зовсім небагато продуктів.

Вони обов’язково знайдуться влітку на дачі, коли рибак принесе свій улов:

  • короп вагою 1,5 – 2 кг;
  • 2 болгарських перцю;
  • цибулина;
  • морква;
  • 300 г печериць;
  • ½ Лимона;
  • оливкова олія, сіль і перець.

Готується страва наступним чином:

  • Лимон нарізати слайсами.
  • Тушка готується до запікання (очищається, солиться), після чого на одному боці робляться неглибокі надрізи, в які поміщається по лимонної часточці.
  • Соком, що залишився цитруса поливається вся тушка.
  • Цибулю нарізати кільцями, моркву – кружальцями, перець – смужками, гриби – пластинками.
  • Гриби відварюють, а всі овочі пассеруются на сковороді разом з сіллю.
  • На деко рівномірним шаром розподіляються підготовлені в попередньому кроці продукти, на які викладається риба.
  • Вміст дека взбрызгивается маслом і випікається при 180°с близько 30 – 35 хвилин.
Дивіться також:  Як зробити сир з кислого молока – 7 правильних рецептів
Прокрутка до верху