Як приготувати курячі ніжки швидко і смачно – 15 рецептів в духовці на сковороді, в мультиварці і мікрохвильовці

Копчені курячі ніжки в домашніх умовах

Інгредієнти:

  • 1 кг гомілок;
  • сіль;
  • спеції для курки;
  • гранульований часник.

Приготування:

  • Обсипати гомілки перед копченням сіллю і залишити на 5 – 6 годин. Можна відразу додати до них спеції та часник.
  • Підготовлені гомілки викласти на півгодини для обвітрювання.
  • Намочити тріску будь-яких плодових дерев і викласти її на дно коптильні, застеленому фольгою.
  • Встановити піддон для зливу жиру, на ньому розташувати решітки. На останні викласти підготовлені ніжки на деякій відстані один від одного.
  • Закрити кришку, жолобок заповнити водою.
  • Відправити коптильню на вогонь. Коли піде дим, використовувати шланг і вивести його у витяжку.

Коптити ніжки 40 хвилин. Потім не відкривати пристрій ще чверть години.

Дивіться також:  Тріска по-польськи – 6 смачних рецептів приготування