Копчені курячі ніжки в домашніх умовах
Інгредієнти:
- 1 кг гомілок;
- сіль;
- спеції для курки;
- гранульований часник.
Приготування:
- Обсипати гомілки перед копченням сіллю і залишити на 5 – 6 годин. Можна відразу додати до них спеції та часник.
- Підготовлені гомілки викласти на півгодини для обвітрювання.
- Намочити тріску будь-яких плодових дерев і викласти її на дно коптильні, застеленому фольгою.
- Встановити піддон для зливу жиру, на ньому розташувати решітки. На останні викласти підготовлені ніжки на деякій відстані один від одного.
- Закрити кришку, жолобок заповнити водою.
- Відправити коптильню на вогонь. Коли піде дим, використовувати шланг і вивести його у витяжку.
Коптити ніжки 40 хвилин. Потім не відкривати пристрій ще чверть години.