Як правильно і швидко ліпити манти?
Порада: Щоб сік при варінні не витік, всі шви роблять зверху.
Для цього защипем край мантів: спочатку з’єднаємо два краї як при ліпленні пиріжка, потім два торця піднімемо і з’єднаємо з куточками між собою. Так вийде конверт, схожий на широку букву «Н». Залишилося тільки кінчики з’єднати попарно, щоб вийшов закільцьований загальний край.
Є й інший спосіб, його називають трояндочкою. Суть його в тому, що три кружечка тесту накладаються трохи внахлест один за іншим, трохи притискаються в місцях накладання. Після цього на смужку з гуртків кладеться фарші, починаючи від крайнього гуртка, акуратно згортається «трояндочка». Таким чином, денце вироби буде закрито, а верх відкритий, і сік не витече при варінні.