Як приготувати манти смачні і соковиті в домашніх умовах?

Варіант з яловичиною без мантоварки

Манти зазвичай готують з бараниною, але багато люблять з яловичим м’ясом. Вона суховата, але якщо додати курдючний жир або сало, то вийде соковитіше, а смак і аромат нагадає баранину, як в узбецьких манти.

Отже, для фаршу взяти 350 г м’яса, три головки цибулі і кілька зубків часнику, а також 150 г курдючного жиру. Все дрібно нарізати, посолити, поперчити, перемішати.

Тісто звичайне, як манти. Сформувавши вироби, подумаємо, як приготувати їх на пару, але при відсутності спеціальної каструлі. Цікавий і смачний спосіб пропонують деякі господині — викласти манти на сиру картоплю. Для цього на сковороді розкласти шматочки вершкового масла (на ньому підсмажиться картопля), на масло — нарізану кружальцями картоплю, злегка підсолений. На картоплю покласти манти і влити води — рівно стільки, щоб прикрити дно, але не намочити манти. Вони повинні лежати на сухому картоплі! Готувати під кришкою хвилин тридцять, до цього часу і манти пропарити, і картопля підсмажиться.

Дивіться також:  Дієтичні страви з курячої грудки — 7 смачних рецептів приготування
Прокрутка до верху