Як приготувати манти в домашніх умовах

Як правильно і швидко ліпити манти

Незважаючи на те, що ці вироби, як і пельмені або вареники, зроблені з тіста, процес їх оформлення вимагає певних кулінарних навичок і прийомів.

Як правильно ліпити манти:

  • З тіста розкачуємо тонкий коло, піднімаємо один край, складаємо корж у вигляді гармошки (ширина шарів до 10 см). Поділяємо її на частини шириною до 10 див. Розгортаємо листи і розрізаємо по згину. Викладаємо начинку, з’єднуємо над нею кінці тіста хрест-навхрест, защипуємо куточки з правої і лівої сторони. Головне — зробити оболонку герметичною, зберігає сік розміщеної всередині неї начинки!
  • Розкатаний коло розрізаємо на фігурні смужки, викладаємо фарш до середини стрічки, накриваємо начинку вільної частиною тіста, згортаємо його рулетом. Отримуємо виріб у вигляді витонченої трояндочки.
  • Утворимо з тіста «ковбаску», яку розрізаємо на шматочки шириною до 2 мм. Катаємо у долонях кульку, потім виготовляємо з нього тонку корж. Звертаємо пласт над розміщеної начинкою, двома пальцями защипуємо верхню частину тесту, потім робимо те ж саме з правими і лівими краями. Бічні куточки також скріплюємо з обох сторін. Буквально за кілька секунд отримуємо розкішно оформлена страва.
  • Класичний спосіб ліплення — так званий мішечок. Краї розкатаного кружечка збираємо наверх у вигляді складок, защипывая (закручуючи) над начинкою. Якщо тісто поділене на квадрати, кожен куточок закріплюємо над фаршем у вигляді «вузлика».
  • Для отримання уйгурських (класичних) мантів шматочки тіста розкачуємо маленькими коржиками. Викладаємо фарш, залишаючи вільним периметр заготовки. Накриваємо нижню частину начинки невеликим сегментом кружечка, по черзі накладаємо внапуск бокові сторони праворуч, потім ліворуч. Притримуючи пальцем нові шари, продовжуємо «плести» косичку, поки не закриємо повністю верхню частину тесту.
Дивіться також:  Азу з яловичини з солоними огірками – 7 рецептів приготування
Прокрутка до верху