Готуємо манти по-татарськи
Як і російські пельмені, страви з тіста і начинки мають величезну кількість створених кулінарами варіацій. Одним з варіантів є манти по-татарськи.
Необхідні продукти:
- борошно — 300 г;
- вода і молоко — 100 мл;
- яйце;
- бульба картоплі;
- м’ясний фарш — 400 г;
- жир курдючний — 50 г;
- олія (оливкова або соняшникова) — 20 р.
Поетапне приготування:
- Принципових відмінностей в способі отримання тесту немає, але є деякі тонкощі. З’єднуємо воду і незбиране молоко, трохи нагріваємо. Збиваємо яйце, поміщаємо в просіяне борошно. Додаємо сіль, вливаємо цівкою рідина, робимо заміс пружного тіста. Право на півгодинну «відпочинок» продукту, як завжди, забезпечено.
- Подрібнюємо (комбайн або ножем) м’ясо. Шаткуємо кубиками жир і очищений картопля. Нарубаний цибулю пасеруємо на олії разом з зірою або кмином, додаємо у фарш, солимо і перчимо складу.
- Розкачуємо тісто, нарізаємо квадрати, викладаємо начинку. Додаємо кілька кубиків коренеплоду і формуємо манти. Потім злегка натискуючи на кожну порцію долонею, надаючи їм округлий вигляд.
- В Азії їжу поміщають в спеціальну посудину — каскана. Ми використовуємо мантоварку. Викладаємо вироби на оброблені маслом решітки, ставимо їх у каструлю і готуємо 45 хвилин. Щоб активізувати процес кипіння і утворення великої кількості пари, всипаємо в ємність з водою ложку солі.
У Татарстані манти подають з кислим молоком (катик) або з підливою з підсмаженого до прозорості цибулі, заправленого пастою томатів. Дуже смачно!