Як приготувати манти в домашніх умовах

Готуємо манти по-татарськи

Як і російські пельмені, страви з тіста і начинки мають величезну кількість створених кулінарами варіацій. Одним з варіантів є манти по-татарськи.

Необхідні продукти:

  • борошно — 300 г;
  • вода і молоко — 100 мл;
  • яйце;
  • бульба картоплі;
  • м’ясний фарш — 400 г;
  • жир курдючний — 50 г;
  • олія (оливкова або соняшникова) — 20 р.

Поетапне приготування:

  • Принципових відмінностей в способі отримання тесту немає, але є деякі тонкощі. З’єднуємо воду і незбиране молоко, трохи нагріваємо. Збиваємо яйце, поміщаємо в просіяне борошно. Додаємо сіль, вливаємо цівкою рідина, робимо заміс пружного тіста. Право на півгодинну «відпочинок» продукту, як завжди, забезпечено.
  • Подрібнюємо (комбайн або ножем) м’ясо. Шаткуємо кубиками жир і очищений картопля. Нарубаний цибулю пасеруємо на олії разом з зірою або кмином, додаємо у фарш, солимо і перчимо складу.
  • Розкачуємо тісто, нарізаємо квадрати, викладаємо начинку. Додаємо кілька кубиків коренеплоду і формуємо манти. Потім злегка натискуючи на кожну порцію долонею, надаючи їм округлий вигляд.
  • В Азії їжу поміщають в спеціальну посудину — каскана. Ми використовуємо мантоварку. Викладаємо вироби на оброблені маслом решітки, ставимо їх у каструлю і готуємо 45 хвилин. Щоб активізувати процес кипіння і утворення великої кількості пари, всипаємо в ємність з водою ложку солі.

У Татарстані манти подають з кислим молоком (катик) або з підливою з підсмаженого до прозорості цибулі, заправленого пастою томатів. Дуже смачно!

Дивіться також:  Пиріжки з лаваша на сковороді і в духовці – 8 швидких рецептів
Прокрутка до верху