Як приготувати оладки пишні та смачні? 9 рецептів

Дріжджовий рецепт приготування

Приготувати оладки на дріжджах не складніше, ніж на кефірі. Але на відміну від останніх вони виходять по-справжньому повітряними з мінімальною жирністю. Вироби чудово поєднуються з різноманітними джемами і варенням.

З живими дріжджами

Ароматне блюдо, яке можна без особливих зусиль приготувати з наступного продуктового набору:

  • молоко – 250 мл;
  • борошно – 250 г;
  • дріжджі свіжі – 20 г;
  • цукор – 50 г;
  • олія соняшникова – 75 мл;
  • сіль – щіпка.

Після підготовки продуктів:

  • В ¼ молока розводять дріжджі і ½ цукру, після чого рідина настоюється протягом ¼ години.
  • У попередньо посолену суміш вливається залишився молоко і рослинне масло.
  • Потім при постійному помішуванні порціями всипати борошно і цукор, що залишився.
  • Не круте, але і не рідке тісто залишають на 1 годину.
  • Після підняття тісто добре перемішується і викладається ложкою на заздалегідь розігріту сковороду.
  • Смажаться по 3-4 хвилини з кожного боку до готовності.
  • Рада! Щоб ласунам оладки припали до смаку, можна додати столову ложку цукру при замішуванні тіста.

    З сухими дріжджами

    Ще один не менш простий спосіб приготування дріжджових оладок з використанням сухого продукту, для виконання 3 порцій знадобиться:

    • молоко – 250 мл;
    • борошно – 500 г;
    • дріжджі сухі – 4-6 г;
    • яйця – 1 шт.;
    • цукор – 50 г;
    • олія соняшникова 50 мл;
    • сіль – щіпка.

    В процесі приготування:

  • У посуді з теплим молоком розлучаються сухі дріжджі.
  • Туди ж при постійному помішуванні всипається борошно.
  • Після отримання однорідної консистенції тісто накривається вафельним рушником і залишають на півгодини на столі.
  • У цей час готується яєчна суміш з солі, ¼ цукру, яйця і ½ олії.
  • Після підняття тісто вибивається лопаткою і змішується з яєчною сумішшю.
  • Тісто повторно витримується протягом ¼ години, після чого без перемішування викладається ложкою на сковороду з розігрітим маслом для смаження.
  • Дивіться також:  Компот з чорної смородини

    Пісні дріжджові оладки

    Для православних людей, які намагаються жити за церковними канонами з дотриманням свят і постів, відмінним варіантом стане приготування пісних оладок на основі дріжджів.

    Кулінару, вирішив випробувати пісний рецепт, потрібно:

    • вода – 400 мл;
    • борошно – 500 г;
    • дріжджі сухі – 5 м;
    • цукор – 50 г;
    • олія (для смаження) – 120 мл;
    • сіль – щіпка.

    Щоб урізноманітнити пісне меню апетитними оладки, відмінно підходять до чашечки ароматного трав’яного чаю:

  • У глибокому посуді змішуються тверді інгредієнти: борошно, сіль, цукор і дріжджі.
  • У ємність вливається вода кімнатної температури.
  • Маса добре вимішується до консистенції густої сметани.
  • Посуд накривається тканиною або поліетиленом і залишається на годину-півтора в теплі – для прискорення процесу ємність може поміщатися в раковину, наповнену теплою водою.
  • Після збільшення об’єму тіста майже вдвічі на вогонь поміщається сковорода з рослинним маслом.
  • Тісто набирається столовою ложкою і викласти на сковороду, де смажиться на одній стороні під закритою кришкою.
  • Після перевертання оладка кришка не закривається.
  • Важливо! Коли тісто підійде, його не варто перемішувати, що дозволить бульбашок усередині зберегтися і надати готовому продукту пишності і легкості.