Дріжджовий рецепт приготування
Приготувати оладки на дріжджах не складніше, ніж на кефірі. Але на відміну від останніх вони виходять по-справжньому повітряними з мінімальною жирністю. Вироби чудово поєднуються з різноманітними джемами і варенням.
З живими дріжджами

Ароматне блюдо, яке можна без особливих зусиль приготувати з наступного продуктового набору:
- молоко – 250 мл;
- борошно – 250 г;
- дріжджі свіжі – 20 г;
- цукор – 50 г;
- олія соняшникова – 75 мл;
- сіль – щіпка.
Після підготовки продуктів:
В ¼ молока розводять дріжджі і ½ цукру, після чого рідина настоюється протягом ¼ години.
У попередньо посолену суміш вливається залишився молоко і рослинне масло.
Потім при постійному помішуванні порціями всипати борошно і цукор, що залишився.
Не круте, але і не рідке тісто залишають на 1 годину.
Після підняття тісто добре перемішується і викладається ложкою на заздалегідь розігріту сковороду.
Смажаться по 3-4 хвилини з кожного боку до готовності.
Рада! Щоб ласунам оладки припали до смаку, можна додати столову ложку цукру при замішуванні тіста.
З сухими дріжджами

Ще один не менш простий спосіб приготування дріжджових оладок з використанням сухого продукту, для виконання 3 порцій знадобиться:
- молоко – 250 мл;
- борошно – 500 г;
- дріжджі сухі – 4-6 г;
- яйця – 1 шт.;
- цукор – 50 г;
- олія соняшникова 50 мл;
- сіль – щіпка.
В процесі приготування:
У посуді з теплим молоком розлучаються сухі дріжджі.
Туди ж при постійному помішуванні всипається борошно.
Після отримання однорідної консистенції тісто накривається вафельним рушником і залишають на півгодини на столі.
У цей час готується яєчна суміш з солі, ¼ цукру, яйця і ½ олії.
Після підняття тісто вибивається лопаткою і змішується з яєчною сумішшю.
Тісто повторно витримується протягом ¼ години, після чого без перемішування викладається ложкою на сковороду з розігрітим маслом для смаження.
Пісні дріжджові оладки
Для православних людей, які намагаються жити за церковними канонами з дотриманням свят і постів, відмінним варіантом стане приготування пісних оладок на основі дріжджів.

Кулінару, вирішив випробувати пісний рецепт, потрібно:
- вода – 400 мл;
- борошно – 500 г;
- дріжджі сухі – 5 м;
- цукор – 50 г;
- олія (для смаження) – 120 мл;
- сіль – щіпка.
Щоб урізноманітнити пісне меню апетитними оладки, відмінно підходять до чашечки ароматного трав’яного чаю:
У глибокому посуді змішуються тверді інгредієнти: борошно, сіль, цукор і дріжджі.
У ємність вливається вода кімнатної температури.
Маса добре вимішується до консистенції густої сметани.
Посуд накривається тканиною або поліетиленом і залишається на годину-півтора в теплі – для прискорення процесу ємність може поміщатися в раковину, наповнену теплою водою.
Після збільшення об’єму тіста майже вдвічі на вогонь поміщається сковорода з рослинним маслом.
Тісто набирається столовою ложкою і викласти на сковороду, де смажиться на одній стороні під закритою кришкою.
Після перевертання оладка кришка не закривається.
Важливо! Коли тісто підійде, його не варто перемішувати, що дозволить бульбашок усередині зберегтися і надати готовому продукту пишності і легкості.