Як приготувати рисову кашу на молоці

Каша в горщику в духовці

Простий і смачний сніданок можна приготувати в духовці. Загальні пропорції: на 400 г молока потрібно склянку крупи, трохи солі і пару ст. ложок цукру. Плюс масло за смаком і сухофрукти, або джем.

Рис залити спочатку теплою, потім гарячою водою, щоб добре промити. Далі заливаємо його на півгодини холодною рідиною і поки відставляємо. В цей час замочуємо глиняні горщики.

У кожен горщик на дно накладаємо промитий і замочений до білизни рис, підсолюємо, додаємо цукор і молоко. Ставимо в холодну духовку на 1 годину 40 хвилин, виставивши температуру 180-190 градусів. По закінченні часу посуд виймаємо. За цей період вода випарується, каша покриється чудовою жовто-коричневою пінкою.

В готову страву можна додати мед, джем, варення або горіхи.

Дивіться також:  Риба під маринадом класична - 10 рецептів приготування на сковороді
Прокрутка до верху