З м’ясом і картоплею
Закусочний штрудель з хрусткою скоринкою з листкового тіста можна наповнити ситної начинкою:
- м’ясний фарш;
- картопля;
- цибуля.
Овочі дрібно ріжуть, фарш солять, перчать і обсмажують.
Для листкового тіста:
- 500 г борошна;
- стакан води;
- яйце;
- ложка рослинної олії;
- ложка оцту;
- по дрібці цукру і солі.
Для того щоб розкачати тісто шарами, знадобиться пачка вершкового масла.
- Всі інгредієнти змішують. Виходить дуже м’яке тісто.
- Куля ділять на чотири частини, розкочують кожну окремо і змащують чвертю пачки вершкового масла.
- Змащений шар туго намотують на качалку маслом всередину.
- Розрізають ножем уздовж качалки.
- Згортають навпіл, знову маслом всередину.
- Заготівлю охолоджують в холодильнику хвилин 20-30.
- Розкочують, наповнюють начинкою і формують рулет.
- Штрудель з м’ясом і картоплею випікається при 200 З хвилин 40.