Оригінальний варіант з чорносливом
Свинина з чорносливом – це вишукане блюдо, в якому чудово поєднується м’ясо з сушеним фруктом. Особливого смаку та пікантності страві додає контраст чорносливу і гірчиці.
Інгредієнти:
- 600 г свинячої вирізки;
- 230 г сушеної сливи;
- цибулина;
- три зубчики часнику;
- по три ложки майонезу і гірчиці;
- сіль, приправи, олія.
Спосіб приготування:
- М’ясні шматочки відбиваємо, заправляємо сумішшю з солі і перцю, розкладаємо на деко.
- Для заправки змішуємо гірчицю з подрібненими зубчиками часнику і майонезом. Отриманим соусом промазуємо відбивні.
- На кожен кладемо шматочок кільця цибулі і дрібно подрібнений чорнослив.
- Накриваємо фольгою і ставимо в духовку на півгодини при температурі 200 градусів. Потім дістаємо м’ясо, фольгу прибираємо, зверху кладемо платівки сиру і повертаємо в духовку на 10 хвилин.
Щоб блюдо вийшло незвичайним смаком, в приготуванні можна використовувати приправи і маринади. Наприклад, приготувати соус з масла, пряних трав і часнику. Для свинини чудово підходить поєднання томатного кетчупу з травами та маслом, а також сметанний соус з гірчицею і імбирний маринад з часником і медом.