Як приготувати яблучний пиріг швидко і смачно? 13 рецептів в духовці і мультиварці

Яблучний пиріг з меренгою

Яблучний пиріг з меренгою носить також більш скорочена назва тарт. Спробуйте приготувати його самостійно!

Що знадобиться:

  • пісочне тісто – 400 г;
  • яблука – 5 шт.;
  • масло – половина пачки;
  • яйця – 3 шт.;
  • цукор – 1 ст.;
  • кориця – ½ ч. ложки;
  • сік лимона або лайма – 1 ч. ложка;
  • пелюстки мигдалю – 3 ст. ложки.

Пора приступати до приготування яблучного тарта.

  • Використовуйте готове пісочне тісто. Розподіліть його по формі і зробіть кілька проколів виделкою або зубочисткою. Потім відправляйте заготовку в духову піч на 15 хвилин при температурі 180, щоб вона ретельно пропеклась.
  • Для приготування начинки на сковороді обсмажується півсклянки цукру і розм’якшене масло. Коли маса перетвориться на карамель, додайте туди нарізані маленькими скибочками яблука. Готуємо їх до розм’якшення і посипаємо корицею. Після, часточки дістаються, а рідина з них виливається на сковорідку. Варимо карамель, поки з неї не випарується вся волога на середньому вогні.
  • Яблука викладаються на основу з пісочного тіста, поливаються карамеллю і присипаються мигдалем. В останню чергу робиться меренга. Для цього збиваємо білки, 4 столові ложки цукру і лимонний сік. У результаті повинна вийти щільна і повітряна маса, якою змащується пиріг. Готуємо солодкість півгодини при температурі 160. Контролюйте процес візуально.
  • Дивіться також:  Пиріг з малиною – 6 рецептів смачного приготування