Яблучний пиріг з меренгою
Яблучний пиріг з меренгою носить також більш скорочена назва тарт. Спробуйте приготувати його самостійно!

Що знадобиться:
- пісочне тісто – 400 г;
- яблука – 5 шт.;
- масло – половина пачки;
- яйця – 3 шт.;
- цукор – 1 ст.;
- кориця – ½ ч. ложки;
- сік лимона або лайма – 1 ч. ложка;
- пелюстки мигдалю – 3 ст. ложки.
Пора приступати до приготування яблучного тарта.
Використовуйте готове пісочне тісто. Розподіліть його по формі і зробіть кілька проколів виделкою або зубочисткою. Потім відправляйте заготовку в духову піч на 15 хвилин при температурі 180, щоб вона ретельно пропеклась.
Для приготування начинки на сковороді обсмажується півсклянки цукру і розм’якшене масло. Коли маса перетвориться на карамель, додайте туди нарізані маленькими скибочками яблука. Готуємо їх до розм’якшення і посипаємо корицею. Після, часточки дістаються, а рідина з них виливається на сковорідку. Варимо карамель, поки з неї не випарується вся волога на середньому вогні.
Яблука викладаються на основу з пісочного тіста, поливаються карамеллю і присипаються мигдалем. В останню чергу робиться меренга. Для цього збиваємо білки, 4 столові ложки цукру і лимонний сік. У результаті повинна вийти щільна і повітряна маса, якою змащується пиріг. Готуємо солодкість півгодини при температурі 160. Контролюйте процес візуально.
Сторінки:
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13