Як приготувати жульєн в духовці? Готуємо з грибами і куркою

Класичний жульєн з куркою і грибами в духовці

Компоненти:

  • шампіньйони – 0,5 кг;
  • перець і сіль;
  • філе – 0,6 кг;
  • мелений мускатний горіх – ½ ч. ложки;
  • сир – 0,2 кг;
  • вершки (жирність 15-20%) – 0,5 л;
  • цибуля – 2 головки;
  • борошно – 2 ст. ложки.

Приготування:

  • Наберіть в каструлю воду і доведіть її до кипіння. Тепер посоліть її і опустіть всередину промиту курку. Варіть її до готовності.
  • Нагрійте суху сковороду і смажте на ній борошно.
  • Тепер дуже тонкою цівкою вливайте вершки. Постійно збивайте суміш віночком, щоб не утворювалися грудочки. Додайте мускатний горіх. Коли соус закипить – знімайте його з вогню.
  • Дрібно наріжте цибулю і обсмажте на сковороді до рум’яного кольору.
  • Печериці наріжте соломкою. Додайте їх до румяному луку. Смажте гриби до золотистого кольору, за 5 хвилин до готовності, посоліть печериці.
  • Курку наріжте тонкими брусочками. Перекладіть її до грибів, смажте всі разом близько 2 хвилин.
  • Залийте все соусом і трохи протушкувати суміш. Близько 5 хвилин. Додайте, якщо необхідно, сіль і перець.
  • Перекладіть жульєн в деко. Зверху все присипте сиром.
  • Випікайте блюдо близько 20-30 хвилин, при температурі 180 градусів.
Дивіться також:  М’ясо в духовці – 25 рецептів приготування в домашніх умовах
Прокрутка до верху