Класичний жульєн з куркою і грибами в духовці
Компоненти:
- шампіньйони – 0,5 кг;
- перець і сіль;
- філе – 0,6 кг;
- мелений мускатний горіх – ½ ч. ложки;
- сир – 0,2 кг;
- вершки (жирність 15-20%) – 0,5 л;
- цибуля – 2 головки;
- борошно – 2 ст. ложки.
Приготування:
- Наберіть в каструлю воду і доведіть її до кипіння. Тепер посоліть її і опустіть всередину промиту курку. Варіть її до готовності.
- Нагрійте суху сковороду і смажте на ній борошно.
- Тепер дуже тонкою цівкою вливайте вершки. Постійно збивайте суміш віночком, щоб не утворювалися грудочки. Додайте мускатний горіх. Коли соус закипить – знімайте його з вогню.
- Дрібно наріжте цибулю і обсмажте на сковороді до рум’яного кольору.
- Печериці наріжте соломкою. Додайте їх до румяному луку. Смажте гриби до золотистого кольору, за 5 хвилин до готовності, посоліть печериці.
- Курку наріжте тонкими брусочками. Перекладіть її до грибів, смажте всі разом близько 2 хвилин.
- Залийте все соусом і трохи протушкувати суміш. Близько 5 хвилин. Додайте, якщо необхідно, сіль і перець.
- Перекладіть жульєн в деко. Зверху все присипте сиром.
- Випікайте блюдо близько 20-30 хвилин, при температурі 180 градусів.