Як приготувати жульєн в духовці? Готуємо з грибами і куркою

Варіанти соусу для жульєна з грибами і куркою

Крім тих рецептів, що вже перераховані, пропонуємо спробувати ще й такі варіанти соусів:

Вершковий

Інгредієнти:

  • вершки (жирність 20%) – 0,2 л;
  • вершкове масло – 20 грам;
  • пшеничне борошно – 1 ст. ложка;
  • мускатний горіх – 2 щіпки.

Приготування:

  • Просійте борошно.
  • Смажте На середньому вогні пшеничне борошно близько 60 секунд.
  • Додайте шматочок вершкового масла, все змішайте і обсмажте ще близько хвилини. Тепер зніміть сковороду з вогню.
  • У сотейнику вершки прогрійте. Додайте до них масляну масу. Все змішайте. Якщо з’явилися грудочки, збийте соус міксером.
  • Коли маса закипить – знімайте з вогню. Соус готовий.

На бульйоні

Інгредієнти:

  • сметана – 0,15 кг;
  • курячий бульйон – 0,1 л;
  • борошно – 2 ст. ложки;
  • сіль і мелений чорний перець – за смаком;
  • вершкове масло – 50-60 грамів.

Приготування:

  • Прогрійте борошно і додайте до неї масло.
  • Коли маса стане однорідною – додайте сметану. Збийте соус віночком.
  • В прогріту масу влийте курячий бульйон.
  • Наприкінці варіння додайте сіль і перець. Збийте все віночком для однорідної консистенції. Соус для жульєна готовий.

Бешамель

Інгредієнти:

  • вершкове масло – 50 грам;
  • сіль – за смаком;
  • пшеничне борошно – 2 ст. ложки;
  • соняшникова олія – 2 ст. ложки;
  • молоко – 0,7 л.

Приготування:

  • У сотейнику розігрійте вершкове масло.
  • Коли воно розтопиться, всипайте борошно.
  • В теплу масу можна додавати молоко. Вливайте його дуже тонкою цівкою при постійному помішуванні.
  • Дочекайтеся закипання маси. Варіть на невеликому вогні, і не забувайте помішувати.
  • Додайте сіль і поставте мінімальний вогонь. Варіть соус до потрібної консистенції. Чим довше готуєте – тим густіше він буде.
  • Соус бешамель підійде не тільки для жульєна, але і для інших страв. Тому, якщо він у вас залишиться – не турбуйтеся. Ви швидко знайдете для нього застосування.
Дивіться також:  Минтай — 15 рецептів смачного приготування риби в домашніх умовах
Прокрутка до верху