Варіанти соусу для жульєна з грибами і куркою
Крім тих рецептів, що вже перераховані, пропонуємо спробувати ще й такі варіанти соусів:
Вершковий
Інгредієнти:
- вершки (жирність 20%) – 0,2 л;
- вершкове масло – 20 грам;
- пшеничне борошно – 1 ст. ложка;
- мускатний горіх – 2 щіпки.
Приготування:
- Просійте борошно.
- Смажте На середньому вогні пшеничне борошно близько 60 секунд.
- Додайте шматочок вершкового масла, все змішайте і обсмажте ще близько хвилини. Тепер зніміть сковороду з вогню.
- У сотейнику вершки прогрійте. Додайте до них масляну масу. Все змішайте. Якщо з’явилися грудочки, збийте соус міксером.
- Коли маса закипить – знімайте з вогню. Соус готовий.
На бульйоні
Інгредієнти:
- сметана – 0,15 кг;
- курячий бульйон – 0,1 л;
- борошно – 2 ст. ложки;
- сіль і мелений чорний перець – за смаком;
- вершкове масло – 50-60 грамів.
Приготування:
- Прогрійте борошно і додайте до неї масло.
- Коли маса стане однорідною – додайте сметану. Збийте соус віночком.
- В прогріту масу влийте курячий бульйон.
- Наприкінці варіння додайте сіль і перець. Збийте все віночком для однорідної консистенції. Соус для жульєна готовий.
Бешамель
Інгредієнти:
- вершкове масло – 50 грам;
- сіль – за смаком;
- пшеничне борошно – 2 ст. ложки;
- соняшникова олія – 2 ст. ложки;
- молоко – 0,7 л.
Приготування:
- У сотейнику розігрійте вершкове масло.
- Коли воно розтопиться, всипайте борошно.
- В теплу масу можна додавати молоко. Вливайте його дуже тонкою цівкою при постійному помішуванні.
- Дочекайтеся закипання маси. Варіть на невеликому вогні, і не забувайте помішувати.
- Додайте сіль і поставте мінімальний вогонь. Варіть соус до потрібної консистенції. Чим довше готуєте – тим густіше він буде.
- Соус бешамель підійде не тільки для жульєна, але і для інших страв. Тому, якщо він у вас залишиться – не турбуйтеся. Ви швидко знайдете для нього застосування.