Одним з незвичайних і оригінальних соусів до м’яса і птиці вважається журавлинний соус. Він подається до різноманітних м’ясних страв, до індички, качки, курки і солодкій випічці. Володіючи солодкувато-кислим смаком він чудово поєднується з цими стравами і відмінно доповнює і збагачує їх. Крім чудового і нестандартного смаку, журавлина володіє корисними властивостями – в ній містяться вітаміни, органічні кислоти, мінерали та антиоксиданти, які підвищують роботу імунної та травної системи, очищають організм від шкідливих речовин і зміцнюють здоров’я. Кілька порад як правильно приготувати журавлинний соус:
- Журавлину для соусу бажано брати свіжу і стиглу, в такому випадку вона повністю розкриє смак і колір. Недозрілі ягода при готуванні дасть гіркуватий присмак. Стигла і соковита ягода має насичений яскраво-бордовий колір і злегка кислуватий смак.
- Журавлина заморожена також підходить для приготування соусу і не втрачає своїх корисних речовин. Рекомендується попередньо розморозити ягоду при кімнатній температурі.
Інгредієнти:
- Журавлина (заморожена або свіжа) – 200 гр
- Цукор або мед – 50 гр
- Червоне вино – 100 мл
- Апельсин – 1 шт.
- Ріпчаста цибуля – 1 цибулина невеликого розміру
Спосіб приготування журавлинного соусу до м’яса:
Рецепт можна доповнювати різними прянощами і спеціями – мускатним горіхом, гвоздикою, меленим імбиром, корицею.
Завдяки кисло-солодкого смаку, пряного, фруктового аромату і яскравого кольору, журавлинний соус чудово підходить до запеченої качки та інших м’ясних страв, роблячи м’ясо м’яким і ніжним.