Як приготувати зубатку – 7 смачних рецептів

Навариста юшка з зубатки

Якщо ви націлилися на приготування юшки з цієї морської мешканки, то напевно знаєте, що за риба зубатка, і як хороша вона саме в цій страві.

Вам будуть необхідні:

  • лавровий лист та інші спеції, поєднувані з рибою;
  • морква і цибулина;
  • одна зубатка середнього розміру;
  • чотири картоплини;
  • ложка «Геркулеса» або пшона.

Алгоритм дій:

  • Ставимо нагріватися воду і опускаємо в неї рибу, заздалегідь нарізану на шматочки. Готуємо близько 20 хвилин.
  • За цей час нарізаємо моркву на кругляш, а цибулю і картоплю – кубиками.
  • Виймаємо з бульйону рибу, прибираємо всі кістки. Бажано процідити рідину, щоб напевно прибрати все зайве.
  • Знову покласти в бульйон філе, а також опускаємо підготовлені овочі, «Геркулес» і не забуваємо про всі спеції.
  • Варимо перше ще близько 10 хвилин на високому вогні і потім відразу подаємо до столу.
Дивіться також:  Як готувати креветки? 5 рецептів і страв