Навариста юшка з зубатки
Якщо ви націлилися на приготування юшки з цієї морської мешканки, то напевно знаєте, що за риба зубатка, і як хороша вона саме в цій страві.
Вам будуть необхідні:
- лавровий лист та інші спеції, поєднувані з рибою;
- морква і цибулина;
- одна зубатка середнього розміру;
- чотири картоплини;
- ложка «Геркулеса» або пшона.
Алгоритм дій:
- Ставимо нагріватися воду і опускаємо в неї рибу, заздалегідь нарізану на шматочки. Готуємо близько 20 хвилин.
- За цей час нарізаємо моркву на кругляш, а цибулю і картоплю – кубиками.
- Виймаємо з бульйону рибу, прибираємо всі кістки. Бажано процідити рідину, щоб напевно прибрати все зайве.
- Знову покласти в бульйон філе, а також опускаємо підготовлені овочі, «Геркулес» і не забуваємо про всі спеції.
- Варимо перше ще близько 10 хвилин на високому вогні і потім відразу подаємо до столу.