Як розтопити шоколад на водяній бані – 4 правильних способа темперування шоколаду

В чаші комбайна

Цей спосіб часто використовують професійні шоколатьє на різних кулінарних конкурсах. Його основні переваги: швидкість темперування і мінімум брудного посуду.

Темперирование шоколаду в чаші комбайна відбувається наступним чином:

  • Відміряємо потрібну кількість шоколаду, яке будемо темперувати, ділимо його на три частини. Дві з них слід дрібно порубати, а одну розтопити в мікрохвильовій печі (або іншим способом), нагрівання до 50 градусів.
  • Дві третини подробленного шоколаду скласти в чашу комбайна, залити розтопленим шоколадом і змішувати протягом 5 хвилин, задіявши механічний вплив рухливих ножів.

Чим швидше відбудеться охолодження розтопленого шоколаду, тим краще буде його блиск і хрускіт. Також це гарантує повну відсутність білих розводів на його поверхні.

Дивіться також:  Кукурудзяні коржі – 6 рецептів приготування