Як розтопити шоколад на водяній бані – 4 правильних способа темперування шоколаду

Що робити, якщо шоколад не розтопиться на водяній бані

Шоколад – примхливий продукт, і часто буває, що він геть відмовляється танути на водяній бані. Ось, начебто, плитка почала потроху танути, а потім різко схопилася і просто кришиться.

Причин такої ситуації може бути кілька:

  • Неякісний шоколад, з простроченим терміном придатності або той, який неправильно зберігався в жарку пору року і пересох.
  • Шоколад перегріли. Якщо продукт знаходився тривалий час під впливом температури понад 60 градусів, то він однозначно згорнеться і не буде плавитися.

Але якщо по недосвідченості господиня прогледіла необхідну температуру, і шоколад схопився кришаться грудкою, ситуацію можна виправити. Гарячу миску з шоколадом зняти з вогню, влити приблизно столову ложку рослинної олії і швиденько перетерти все. На смак кінцевого продукту це суттєво не відбитися, а шоколад стане рідким і придатним для подальшого кулінарного використання.

Дивіться також:  Хліб в хлібопічці – 8 рецептів простих і смачних