За допомогою солі
У житті бувають різні ситуації. Деколи розморожування потрібно в умовах, коли поруч немає спеціальної техніки, а звичайна плита зайнята. Наприклад, господиня вирішила приготувати котлети на дачі. Або ж вона не хоче піддавати напівфабрикат додатковій термічній обробці, побоюючись його зіпсувати. Як швидко розморозити фарш в такій ситуації? Тут не варто впадати у відчай. Питання можна вирішити за допомогою звичайної харчової солі.
Робиться це дуже просто:
- Першим ділом шматок фаршу треба звільнити від упаковки, в якій він знаходиться.
- Гострим ножем або кухонною сокиркою розрубати його на більш дрібні шматки.
- Посипати їх сіллю (не більше 10 грам на 1 кілограм продукту) і почекати приблизно 15-20 хвилин.
Цього часу буде цілком достатньо. Як відомо, поварена сіль володіє здатністю «плавити» лід. Реакція йде з виділенням тепла. При цьому треба не забувати час від часу повертати фарш в мисці, щоб прогрівання продукту проходило максимально рівномірно. У цього методу є один головний недолік: напівфабрикат частково вбирає сіль. Її кількість може виявитися надмірним.