Як швидко розморозити рибний фарш
З морепродуктами справа йде трохи інакше. Якщо взяти, наприклад, рибний фарш, то розморожувати його краще природним шляхом. Для цього напівфабрикат треба покласти в лоток і помістити його на нижній полиці холодильника. Правда, часу на таку процедуру потрібно чимало. Все буде залежати від маси вихідного продукту. Що ж робити, якщо час обмежений? Як максимально швидко розморозити фарш з м’яса риби? Тут підійде не кожен з описаних раніше варіантів.
Фахівці радять фарш або філе риби розморожувати:
- У холодній воді. Для цього продукт треба покласти в пакет з «застібкою» і опустити в каструлю з холодною водою. Процедура займає від 1 до 3 годин. При цьому рідина бажано міняти кожні 30 хвилин.
- Під струменем проточної води. При цьому рибний фарш слід загорнути у декілька поліетиленових пакетів, щоб волога ні в якому разі не стосувалася самого продукту.
- В мікрохвильовці. Помістивши всередину камери тарілку з продуктом, на панелі спочатку треба встановити режим «авторазморозка», а потім «риба» (або «морепродукти»). Але тут треба бути дуже уважним. Зайва хвилина такої обробки може призвести до того, що фарш просто звариться.
Взагалі, під час роботи не варто забувати, що рибний напівфабрикат ніжніший, ніж м’ясний. Тому працювати з ним слід дуже обережно.