Різотто з кукурудзою та горошком
Інгредієнти:
- рис — 150 г;
- горошок і кукурудза (консервовані) — по 150 г;
- перець чилі;
- головка цибулі;
- бульйон — 300 мл;
- 2 см кореня імбиру;
- пісне масло.
Процес приготування:
- Дрібно кришимо цибулю-ріпку і нагріваємо в олії разом зі шматочком нарубаного імбиру.
- Через 3 хвилини відправляємо в сковороду рис для різотто, вливаємо третину бульйону (курячого або овочевого) і перемішуємо складу. Дуже швидко маленькі зернятка, немов живі, почнуть збільшуватися в розмірі, активно вбираючи ароматну вологу.
- Хвилин через 7 приєднуємо решту рідини. Доповнюємо страва кукурудзою, горошком і подрібненим чилі. Приправляємо все сіллю і перцем, прованськими травами і спеціями. Тушкуємо страва до повної готовності рису.
Контраст різнокольорових продуктів, складових різотто, нагадує яскраву весняну галявину. Зовсім як в італійських Доломітових Альпах.