Як смачно приготувати різотто в домашніх умовах

Незвичайний рецепт з чорнилом каракатиці

Незважаючи на те що ми вже звикли до екзотичних страв, одна назва цієї страви здатне ввести людину, образно кажучи, короткочасний ступор. Вихід з цього стану настане дуже швидко і буде надзвичайно приємним!

Інгредієнти:

  • рибний бульйон — 500 мл;
  • цибулина і зубок часнику;
  • креветки (великі) і гребінці — по 5 шт.;
  • олія оливок — 300 мл;
  • рис «Віола» — 250 м;
  • чорнило каракатиці — 1 ст. л.;
  • сік лимона — 1 ч. л.;
  • сіль, перець.

Готуємо незвичайне різотто:

  • Пасеруємо на олії здрібнений часник і нарізану цибулю.
  • Коли овочі стануть м’якими, додаємо в них морепродукти і нагріваємо всі разом ще 5 хвилин. Кілька гребінців і креветок відкладаємо в піалу для прикраси.
  • Далі поміщаємо до напівготові інгредієнтів рис і чорнило каракатиці, вливаємо частину бульйону і готуємо наше незвичайне блюдо традиційним способом. Крупинки повинні дійти до стану al dente («на зубок»), як кажуть італійці.
  • Подаємо страву в глибоку тарілку, прикрашаємо його креветками і гребінцями.

Як приготувати різотто за старовинними мотивами, найкраще знають італійські кухарі — справжні хранителі національних традицій. Однак і вони дозволяють собі «коригувати» древню рецептуру. Чому б і нам не проявити трохи розумної ініціативи та фантазії, щоб внести свою скромну лепту в ніколи не зупиняється кулінарний процес.

Дивіться також:  Фрикадельки в сметанному соусі – 8 смачних рецептів
Прокрутка до верху