Незвичайний рецепт з чорнилом каракатиці
Незважаючи на те що ми вже звикли до екзотичних страв, одна назва цієї страви здатне ввести людину, образно кажучи, короткочасний ступор. Вихід з цього стану настане дуже швидко і буде надзвичайно приємним!
Інгредієнти:
- рибний бульйон — 500 мл;
- цибулина і зубок часнику;
- креветки (великі) і гребінці — по 5 шт.;
- олія оливок — 300 мл;
- рис «Віола» — 250 м;
- чорнило каракатиці — 1 ст. л.;
- сік лимона — 1 ч. л.;
- сіль, перець.
Готуємо незвичайне різотто:
- Пасеруємо на олії здрібнений часник і нарізану цибулю.
- Коли овочі стануть м’якими, додаємо в них морепродукти і нагріваємо всі разом ще 5 хвилин. Кілька гребінців і креветок відкладаємо в піалу для прикраси.
- Далі поміщаємо до напівготові інгредієнтів рис і чорнило каракатиці, вливаємо частину бульйону і готуємо наше незвичайне блюдо традиційним способом. Крупинки повинні дійти до стану al dente («на зубок»), як кажуть італійці.
- Подаємо страву в глибоку тарілку, прикрашаємо його креветками і гребінцями.
Як приготувати різотто за старовинними мотивами, найкраще знають італійські кухарі — справжні хранителі національних традицій. Однак і вони дозволяють собі «коригувати» древню рецептуру. Чому б і нам не проявити трохи розумної ініціативи та фантазії, щоб внести свою скромну лепту в ніколи не зупиняється кулінарний процес.