Як смачно приготувати різотто в домашніх умовах

Класичний рецепт різотто з білим вином

Незважаючи на безліч варіацій приготування страви традиційної визнана міланська версія наїдки.

Склад продуктів:

  • кістковий мозок (яловичий) — 60 г;
  • гарячий бульйон — 2 л;
  • рис (бажано сортів «Карнаролі», «Арбор», «Віалоне Нано») — 600 г;
  • вино біле — 200 мл;
  • цибулина — ½ головки;
  • олія (оливкова або вершкове) — 120 г;
  • стружка тертого сиру («Грана падано», «Пармезан») — 100 г;
  • рильця шафрану (пакетик меленого складу) — 30 шт.

Спосіб приготування:

  • Масло розтоплюємо на сковороді з високими бортами, смажимо у ньому подрібнену цибулю і кістковий мозок. Овоч має вийти м’яким і прозорим.
  • Далі додаємо італійський рис, який ні в якому разі не промиваємо, щоб зберегти крохмаль і отримати блюдо необхідної консистенції.
  • Обсмажуємо зерна до блискучого стану, заливаємо вином, продовжуємо нагрівання на сильному вогні до випаровування рідини. Алкоголь не тільки розкриє пори кожної крупинки, але і доповнить їх приємними винними нотками.
  • Вливаємо частина гарячого бульйону, повністю покриваючи кількість рису, приєднуємо товчений шафран. Дві хвилини не заважаємо склад, дозволяючи клейковині повністю вивільнитися, потім активно працюємо дерев’яною лопаткою.
  • Подальше додавання порцій бульйону робимо після того, як чергова частина повністю вбереться рисом.
  • Збиваємо вершкове масло, з’єднайте з тертим Пармезаном (Пекоріно), вводимо складу у майже готову страву.

Таким способом італійці створюють в різотто ніжну кремоподібну консистенцію. Завжди пам’ятаємо про класику приготування!

Дивіться також:  Котлети з фаршу класичні – рецепт приготування
Прокрутка до верху