З морепродуктів в домашніх умовах
Вдосконалюємо наші знання інформацією про приготуванні корисного страви з присутністю улюблених морепродуктів.
Необхідні компоненти:
- устриці і мідії — 400 г;
- очищені кальмари — 200 г;
- рис — 350 г;
- вино (сухі сорту) — 100 мл;
- цибулина, зубчик часнику, чилі;
- олія оливок — 40 г;
- бульйон рибний — 250 мл;
- морква і селера — по 1 шт.;
- сіль, петрушка, перець.
Технологія приготування:
- Очищених і митих кальмарів нарізаємо кільцями. Мідії викладаємо в сковороду і додаємо до них 2 ложки вина. Нагріваємо молюсків до розкриття панцирів і витягуємо їх з скорлупок.
- Нарізаємо овочі, обсмажуємо в маслі, додаємо рис і вино. Коли алкоголь випарується, викладаємо кальмарів, нарубану петрушку, вливаємо порціями бульйон, додаючи його в міру вбирання зерном.
- Поміщаємо в блюдо креветки, мідії, кальмари і устриць. Всі приправляємо перцем і сіллю, після чого прибираємо з вогню.
Різотто з морепродуктами зігріє в холодну пору року і підніме настрій в самі похмурі, непогожі дні.