Готуємо свинину на сковороді
Самим швидким і перевіреним способом отримання ситної і поживної їжі зі свіжого м’яса фахівці вважають обробку свинини на сковороді.
Як приготувати гуляш зі свинини?
Інгредієнти:
- головка цибулі;
- томат-паста — 30 г;
- щіпка паприки;
- свинина — близько 500 м;
- зубки часнику — 3 шт.;
- сіль, перець, сушена паприка;
- борошно — 20 г;
- свіжа олія;
- білий цукор — 25 р.
Приготування:
- Шматок підготовленого м’яса розрізаємо на пластини (2 см). Вливаємо в сковороду масло, викладаємо свинину разом з кільцями цибулі і підсмажуємо 10 хвилин.
- Приправляємо страву сіллю, солодкою паприкою і перцем. Через 3 хв. просіваємо борошно. Заважаємо продукти і швидко обсмажуємо рагу.
- Через хвилину додаємо 250 мл очищеної води, пасту томатів і знову ретельно все перемішуємо. Отримуємо гладку, однорідну, апетитний на вигляд структуру соусу.
- Тушкуємо все півгодини, а в кінці процесу додаємо нарізаний часник і запашний перець.
Гуляш приготований знайшов закінчений смак і надзвичайно апетитний зовнішній вигляд.
Стейк зі свинини, смажені на сковороді
Інгредієнти:
- м’ясо (окорок або шийна частина туші) — 500 г;
- перець, сіль використовуємо за уподобанням;
- пісне (топлене) масло.
Приготування:
- М’ясо розрізаємо на пласти до 3,5 см товщини. Якщо з шматочків з’явився сік (кров), промокаємо скибочки серветками.
- Для кращої теплової обробки продукту більше всього підійде сковорода-гриль або посуд з антипригарним покриттям. Сильно нагріваємо ємність з маслом, поки не з’явиться легкий димок.
- Викладаємо в гарячий жир м’ясні пластини, підсмажуємо 5 хв. до утворення коричневої скоринки. Перевертаємо шматки, перчимо і солимо, смажимо стейки з іншого боку.
- Недосмажене м’ясо визначаємо за товстим краях. В такому випадку покладемо скибочки на ребро і продовжуємо приготування до готовності.
- Відсуваємо сковороду в сторону від вогню і залишаємо м’ясо під кришкою на чверть години, щоб кожен стейк зі свинини «дійшов» до потрібної кондиції.
Азу з огірками в казані
Дуже ситне, густе і насичене страву, яке відмінно підходить для будь-якого гарніру, включаючи овочі, крупи або спагетті.
Інгредієнти:
- цибулини — 2 шт.;
- коренеплоди моркви — 2 шт.;
- огірки солоні (мариновані) — 5 шт.;
- свинина — 500 г;
- листочок лавра, сухий кріп;
- масло, паста томатна — по 30 м;
- сіль і зелень;
- зубки часнику — 5 шт.
Приготування:
- Викладаємо в казан м’ясо, розрізане на шматочки, обсмажуємо в ароматній олії, включивши сильний вогонь.
- Шаткуємо соломкою очищену моркву, цибулю поділяємо на півкільця, подрібнюємо часник.
- Після появи на свинині золотистої скоринки, додаємо до м’яса овочі, перемішуємо склад і злегка обсмажуємо продукти.
- Виливаємо в казан з їжею розведену водою томат-пасту, приправляємо страву сіллю і перцем.
- Якщо рідина не покриває продукти, додаємо необхідну кількість води і тушкуємо азу 40 хвилин в закритому стані.
- Зрізаємо з огірочків шкірку, рубаємо їх на тонкі брусочки і поміщаємо в бульйон разом з листом лавра і дрібкою сушеного кропу.
Через п’ять хвилин азу з свинини буде готово!
Шніцель на сковороді з свинини
Інгредієнти:
- яйце — 1 шт.;
- сухарі панірувальні — 50 г;
- свинина — 500 г;
- пісне масло — 30 г;
- сіль, перець.
Приготування:
- Підготовлене м’ясо нарізаємо на тонкі скибочки (до 1 см), викладаємо на дошку, накриваємо целофаном, ретельно відбиваємо.
- Вбиваємо в піалу яйце, на плоску тарілку висипаємо сухарики.
- Нагріваємо сковороду з олією. Беремо один шматок м’яса, паніруємо в сипучої суміші, трохи притискаючи шматочок. Далі занурюємо його в збите яйце, знову «валяем» в сухарях, після чого викладаємо в гарячий жир.
- Таким способом використовуємо всі підготовлені продукти. Обидві сторони шніцелів смажимо за 5 хвилин до щільної хрусткої скоринки.
Свиняча піджарка в томатному соусі
Інгредієнти:
- морква і цибулина;
- паста томатна 100 г;
- свинина — 400 г;
- рослинний жир — 60 г;
- спеції і приправи.
Приготування:
- Підготовлене м’ясо поділяємо на невеликі кубики товщиною до 2 див. Обсмажуємо шматочки свинини 10 хв. в маслі.
- Крупно натираємо моркву, цибулю шаткуємо півкільцями, викладаємо овочі до м’ясного складу, смажимо ще кілька хвилин.
- Розводимо томат-пасту в склянці бутильованої води, вливаємо соус у посуд з продуктами. Солимо їх і перчимо, заправляємо спеціями, тушкуємо близько 15 хвилин.
Подаємо свинячу піджарку з улюбленим гарніром. Спробуйте страву разом зі свіжим хлібом або грінками. Незабутнє страва!
Ескалоп з свинини
Інгредієнти:
- м’ясна м’якоть — 400 г;
- пісне масло — 30 г;
- перець, сіль.
Приготування:
- Зрізаємо з м’яса сухожилля і плівки, після чого поділяємо шматок на пластини товщиною до 2 см, ретельно відбиваємо, не забуваємо про перці і солі.
- По колу пластів робимо маленькі надрізи, щоб ескалопи не «стиснулися і не зменшилися» при тепловій обробці.
- Викладаємо на заздалегідь розігріту сковороду з гарячим маслом до двох відбитих скибок. При приміщенні більшої кількості м’яса, воно виділить сік і в результаті ми отримаємо не ескалопи, а тушковане м’ясо.
- Підсмажуємо пласти по 4 хвилини з кожного боку, прибираємо зі сковороди. Вливаємо в цю ж ємність трохи очищеної води, очікуємо нового кипіння складу, повертаємо золотисті шматки в посуд, тушкуємо на маленькому вогні 5 хвилин в закритому вигляді.
Тепер наші чудові ескалопи з свинини готові зайняти почесне місце на обідньому столі!
Ви все ще думаєте про те, як приготувати свинину на кожен день або в якості кращого страви на торжество? Тоді заходьте до нас в гості — у нас ще багато ідей!