Рецепт маринування цибулі на зиму
Самостійну закуску з лука (або компонент для інших страв) можна заготовити про запас, замаринувавши овоч на зиму.
Знадобляться:
- ріпчаста цибуля – не менше двох кілограмів;
- сушений лавровий лист – вісім штук;
- два види перцю горошком – 12 намистин чорного і 16 – запашного;
- гвоздика – чотири штуки;
- перець чилі – двох стручків буде цілком достатньо.
Приготуємо Маринад з:
- літра води;
- цукру-піску – трьох столових ложок;
- гірчичних зерен – пари таких же ложок;
- солі – однієї столової ложки;
- по ½ чайної ложки чорного і білого перцю горошком;
- чверті літра шестипроцентного оцту.
Порядок приготування такий.
- Кип’ятимо воду і пару хвилин бланшируем в ній цибулини – «роздягнені», промиті, без корінців і хвостиків.
- Після перебазируем овочі з гарячої води в холодну.
- У кожну простерилизованную банку укладемо прянощі: по два листки лавра, по 3-4 намистини чорного і запашного перцю, по ½ чилі, по штуці гвоздики.
- Можна розкладати в посуд цибулю. Зверху посипати чорним і білим перцем (перед цим краще їх подрібнити).
- Беремося за маринад. У закипілу воду відправляємо цукор-пісок та сіль. А також гірчичні зерна. Варити на тихому вогні, поки кристали не розчиняться остаточно.
- Коли сіль і цукор «зникнуть», доливаємо оцет. Збільшуємо вогонь майже до максимуму і варимо маринад, але не довше двох хвилин.
- Гарячий маринад заливаємо в заповнені цибулею банки. Залишилося закрити їх кришками, простерилізувати протягом п’яти хвилин і відправити на зберігання до зими.