Як смачно замаринувати цибулю – 11 рецептів в домашніх умовах

Рецепт маринування цибулі на зиму

Самостійну закуску з лука (або компонент для інших страв) можна заготовити про запас, замаринувавши овоч на зиму.

Знадобляться:

  • ріпчаста цибуля – не менше двох кілограмів;
  • сушений лавровий лист – вісім штук;
  • два види перцю горошком – 12 намистин чорного і 16 – запашного;
  • гвоздика – чотири штуки;
  • перець чилі – двох стручків буде цілком достатньо.

Приготуємо Маринад з:

  • літра води;
  • цукру-піску – трьох столових ложок;
  • гірчичних зерен – пари таких же ложок;
  • солі – однієї столової ложки;
  • по ½ чайної ложки чорного і білого перцю горошком;
  • чверті літра шестипроцентного оцту.

Порядок приготування такий.

  • Кип’ятимо воду і пару хвилин бланшируем в ній цибулини – «роздягнені», промиті, без корінців і хвостиків.
  • Після перебазируем овочі з гарячої води в холодну.
  • У кожну простерилизованную банку укладемо прянощі: по два листки лавра, по 3-4 намистини чорного і запашного перцю, по ½ чилі, по штуці гвоздики.
  • Можна розкладати в посуд цибулю. Зверху посипати чорним і білим перцем (перед цим краще їх подрібнити).
  • Беремося за маринад. У закипілу воду відправляємо цукор-пісок та сіль. А також гірчичні зерна. Варити на тихому вогні, поки кристали не розчиняться остаточно.
  • Коли сіль і цукор «зникнуть», доливаємо оцет. Збільшуємо вогонь майже до максимуму і варимо маринад, але не довше двох хвилин.
  • Гарячий маринад заливаємо в заповнені цибулею банки. Залишилося закрити їх кришками, простерилізувати протягом п’яти хвилин і відправити на зберігання до зими.
Дивіться також:  Гарбуз з м’ясом – 7 рецептів приготування