З додаванням сиру
Необхідні продукти:
- 0,2 кг сиру;
- кілограм картоплі;
- спеції за смаком;
- 30 грам вершкового масла;
- два зубчики часнику.
Процес приготування:
- Готуємо картоплю: очищаємо, ретельно промиваємо і розрізаємо навпіл.
- Заливаємо коренеплоди водою, ставимо варитися в підсоленій воді до легкого проколи вилкою.
- В цей час розтоплюємо вершкове масло, змішуємо його з крупно нарізаним часником і тримаємо кілька хвилин на слабкому вогні, щоб масло просякло пряним ароматом. Потім часникові слайсы прибираємо.
- Зливаємо воду з картоплі, переминаем його і заливаємо пряне масло. Перемішуємо пюре і пробуємо. При необхідності, кладемо ще трохи солі і інші спеції на свій смак.
- Сир натираємо на дрібній тертці, засипаємо в блюдо, перемішуємо й подаємо.
Дуже добре використовувати для такого пюре гострі, солоні сири та продукти з різноманітними добавками, начебто маслин, оливок або перцю.