Солимо горбушу «під сьомгу»
Горбуша – це дуже корисна риба, адже в ній міститься цілий комплекс мікроелементів, які благотворно позначаються на роботі головного мозку, серця, судин і органів травлення.
Чим менше піддавати горбушу термічній обробці, тим більше вона збереже в собі поживних речовин.
Соління вважається самим вірним способом її приготування, тим більше, що запропонований нижче рецепт дозволить смачно і просто засолити горбушу «а-ля сьомга».
Інгредієнти:
- горбуша (1 кг);
- п’ять ложок солі;
- 100 мл соняшникової олії;
- вода.
Спосіб приготування:
- Філе горбуші розрізаємо на шматочки.
- У кип’ячену воду (1,3 літра) додаємо сіль і розмішуємо до повного її розчинення. В солоний розчин опускаємо рибні шматочки на 15 хвилин. Потім сушимо їх рушником і складаємо в контейнер шарами. При цьому кожен шар просочуємо рослинним маслом
- Ставимо рибу в холодильник на 30 – 40 хвилин.