Як солити горбушу в домашніх умовах – 8 смачних, швидких і простих рецептів

Солимо горбушу «під сьомгу»

Горбуша – це дуже корисна риба, адже в ній міститься цілий комплекс мікроелементів, які благотворно позначаються на роботі головного мозку, серця, судин і органів травлення.

Чим менше піддавати горбушу термічній обробці, тим більше вона збереже в собі поживних речовин.

Соління вважається самим вірним способом її приготування, тим більше, що запропонований нижче рецепт дозволить смачно і просто засолити горбушу «а-ля сьомга».

Інгредієнти:

  • горбуша (1 кг);
  • п’ять ложок солі;
  • 100 мл соняшникової олії;
  • вода.

Спосіб приготування:

  • Філе горбуші розрізаємо на шматочки.
  • У кип’ячену воду (1,3 літра) додаємо сіль і розмішуємо до повного її розчинення. В солоний розчин опускаємо рибні шматочки на 15 хвилин. Потім сушимо їх рушником і складаємо в контейнер шарами. При цьому кожен шар просочуємо рослинним маслом
  • Ставимо рибу в холодильник на 30 – 40 хвилин.
Дивіться також:  Як зробити сир з кислого молока – 7 правильних рецептів
Прокрутка до верху