Як солити горбушу в домашніх умовах – 8 смачних, швидких і простих рецептів

Слабосолона риба за одну добу

Для приготування малосоленой горбуші головне – придбати якісну рибу. М’якоть хорошою горбуші має рівномірний колір, при цьому вона щільна і при натисканні швидко відновлюється.

Простий рецепт приготування полягає у втиранні в рибне філе суміші з солі і цукру. На 1 кг риби досить по дві ложки обох інгредієнтів. При бажанні, можна додати до них подрібнений лавровий лист і кілька горошин чорного перцю. Приготованою сумішшю ретельно засипаємо рибу і складаємо її в контейнер разом з рослинним маслом. Ставимо в холодильник на добу.

Соковиту і ароматну слабосолону горбушу можна приготувати і по іншому рецепту, в якому буде використовуватися лимон. Тут головне, вибрати соковитий цитрус з тонкою шкіркою.

Інгредієнти:

  • горбуша (0,8 – 1 кг);
  • ложка солі;
  • 1,5 ч. ложки цукру;
  • ½ Склянки олії;
  • два лимона;
  • чорний перець.

Спосіб приготування:

  • Філе нарізаємо шматочками. Чим вони будуть тонше, тим швидше піддадуться засолюванні.
  • Лимон ріжемо тонкими слайсами.
  • Змішуємо сіль, цукор і перець. Готовою сумішшю натираємо шматочки риби і пошарово викладаємо їх у контейнер. На кожен кладемо шар лимонні дольки і ставимо форму в холодильник на 10 годин.
  • Після закінчення цього часу заливаємо рибу з лимоном рослинним маслом і витримуємо в прохолоді ще 4 години.
Дивіться також:  20 рецептів з курки – готуємо смачно!
Прокрутка до верху