Слабосолона риба за одну добу
Для приготування малосоленой горбуші головне – придбати якісну рибу. М’якоть хорошою горбуші має рівномірний колір, при цьому вона щільна і при натисканні швидко відновлюється.
Простий рецепт приготування полягає у втиранні в рибне філе суміші з солі і цукру. На 1 кг риби досить по дві ложки обох інгредієнтів. При бажанні, можна додати до них подрібнений лавровий лист і кілька горошин чорного перцю. Приготованою сумішшю ретельно засипаємо рибу і складаємо її в контейнер разом з рослинним маслом. Ставимо в холодильник на добу.
Соковиту і ароматну слабосолону горбушу можна приготувати і по іншому рецепту, в якому буде використовуватися лимон. Тут головне, вибрати соковитий цитрус з тонкою шкіркою.
Інгредієнти:
- горбуша (0,8 – 1 кг);
- ложка солі;
- 1,5 ч. ложки цукру;
- ½ Склянки олії;
- два лимона;
- чорний перець.
Спосіб приготування:
- Філе нарізаємо шматочками. Чим вони будуть тонше, тим швидше піддадуться засолюванні.
- Лимон ріжемо тонкими слайсами.
- Змішуємо сіль, цукор і перець. Готовою сумішшю натираємо шматочки риби і пошарово викладаємо їх у контейнер. На кожен кладемо шар лимонні дольки і ставимо форму в холодильник на 10 годин.
- Після закінчення цього часу заливаємо рибу з лимоном рослинним маслом і витримуємо в прохолоді ще 4 години.