Манник з родзинками
Манний пиріжок з родзинками готується без особливих клопотів, не потребує дорогих продуктах, а смак має просто дивовижний. Сушений виноград краще вибирати великий, без кісточок, який добре розпарюється і у випічці стає м’яким.
Візьміть:
- по склянці – пшеничного борошна, манної крупи і будь кисломолочки (кефіру, кислого молока, ряжанки або кислого молока);
- півсклянки цукру;
- цукрову пудру– для прикраси;
- пів пачки розтопленого злив. масла;
- третю частину склянки кишмишу;
- 2 курячих яйця;
- соду – десертну ложечку (без верху);
- солі дрібної – пучку.
У цьому рецепті необхідно заздалегідь підготувати два елемента – манну крупу і родзинки. Манку, як зазвичай, заливаємо кисломолочкой, вливаємо розтоплене вершкове масло і відставляємо в сторону. Сухофрукти необхідно запарити окропом і залишити розм’якшуватися в посуді під кришкою. Коли пройде чверть години – зцідіть воду з миски з родзинками, всипте туди чайну ложечку борошна (без гірки) і інтенсивно перемішайте в ній ягоди. Обваленный в борошні кишмиш не опуститься на дно в готовому виробі, і допоможе тесту «не впасти» в процесі випікання. Яйця спіньте з цукром і пучкою солі. Об’єднайте з манкою. Останній етап – в набряклу манку засипте борошно і харчову соду, киньте жменю родзинок, і ще раз перемішайте. Помістіть тісто у форму для пирогів і випікайте при 180 – 190 градусів. Перевірте готовність – якщо манник піднявся і пропікся всередині, значить пора виймати. Зачекайте, поки кекс стане трохи теплим, і посипте його зверху цукровою пудрою або кокосовою стружкою.