Як спекти манник – 10 рецептів

Манник з родзинками

Манний пиріжок з родзинками готується без особливих клопотів, не потребує дорогих продуктах, а смак має просто дивовижний. Сушений виноград краще вибирати великий, без кісточок, який добре розпарюється і у випічці стає м’яким.

Візьміть:

  • по склянці – пшеничного борошна, манної крупи і будь кисломолочки (кефіру, кислого молока, ряжанки або кислого молока);
  • півсклянки цукру;
  • цукрову пудру– для прикраси;
  • пів пачки розтопленого злив. масла;
  • третю частину склянки кишмишу;
  • 2 курячих яйця;
  • соду – десертну ложечку (без верху);
  • солі дрібної – пучку.

У цьому рецепті необхідно заздалегідь підготувати два елемента – манну крупу і родзинки. Манку, як зазвичай, заливаємо кисломолочкой, вливаємо розтоплене вершкове масло і відставляємо в сторону. Сухофрукти необхідно запарити окропом і залишити розм’якшуватися в посуді під кришкою. Коли пройде чверть години – зцідіть воду з миски з родзинками, всипте туди чайну ложечку борошна (без гірки) і інтенсивно перемішайте в ній ягоди. Обваленный в борошні кишмиш не опуститься на дно в готовому виробі, і допоможе тесту «не впасти» в процесі випікання. Яйця спіньте з цукром і пучкою солі. Об’єднайте з манкою. Останній етап – в набряклу манку засипте борошно і харчову соду, киньте жменю родзинок, і ще раз перемішайте. Помістіть тісто у форму для пирогів і випікайте при 180 – 190 градусів. Перевірте готовність – якщо манник піднявся і пропікся всередині, значить пора виймати. Зачекайте, поки кекс стане трохи теплим, і посипте його зверху цукровою пудрою або кокосовою стружкою.

Дивіться також:  Бісквіт на згущеному молоці – 7 рецептів, як приготувати пишний і смачний бісквіт по-домашньому
Прокрутка до верху