Як спекти манник – 10 рецептів

Простий рецепт манного пирога на молоці

Рецепт лепешняку на молокеособенно нагоді матусям, чиї діти відмовляються приймати молочні продукти. Адже, по суті, цей солодкий, тане в роті пиріжок, є повноцінною альтернативою корисної манної каші.

Вам знадобиться:

  • манна крупа, молоко, цукор – пісок – по одній склянці;
  • борошно вищого сорту – півсклянки;
  • вершкове масло (з високим вмістом жиру) – 30 г;
  • 2 свіжих яйця;
  • 50 мл олії (без запаху);
  • 11 г розпушувача;
  • ванілін або ванільний цукор – за смаком.

Молоко підігрійте, розтопіть в ньому шматочок вершкового масла, всипте манку і відставте на час в сторону. За допомогою віночка або міксера ретельно спіньте яйця з цукром. Влийте яєчну піну рафінована олія без запаху. В окремій мисочці змішайте сухі інгредієнти – борошно, розпушувач і ванілін для аромату. Коли крупа набухне в молоці (десь через півгодинки), поєднання в одній посуді всі три суміші – молочну, яєчну і суху. Отримане тісто готуйте в формочці для кексу при 190 градусах. Результат перевіряйте дерев’яною лучиною –якщо на ній не залишається і сліду, значить пиріг готовий.

Дивіться також:  Крем з вареного згущеного молока – 6 рецептів приготування
Прокрутка до верху