Простий рецепт манного пирога на молоці
Рецепт лепешняку на молокеособенно нагоді матусям, чиї діти відмовляються приймати молочні продукти. Адже, по суті, цей солодкий, тане в роті пиріжок, є повноцінною альтернативою корисної манної каші.
Вам знадобиться:
- манна крупа, молоко, цукор – пісок – по одній склянці;
- борошно вищого сорту – півсклянки;
- вершкове масло (з високим вмістом жиру) – 30 г;
- 2 свіжих яйця;
- 50 мл олії (без запаху);
- 11 г розпушувача;
- ванілін або ванільний цукор – за смаком.
Молоко підігрійте, розтопіть в ньому шматочок вершкового масла, всипте манку і відставте на час в сторону. За допомогою віночка або міксера ретельно спіньте яйця з цукром. Влийте яєчну піну рафінована олія без запаху. В окремій мисочці змішайте сухі інгредієнти – борошно, розпушувач і ванілін для аромату. Коли крупа набухне в молоці (десь через півгодинки), поєднання в одній посуді всі три суміші – молочну, яєчну і суху. Отримане тісто готуйте в формочці для кексу при 190 градусах. Результат перевіряйте дерев’яною лучиною –якщо на ній не залишається і сліду, значить пиріг готовий.